Trädet – bokbussen och egenskrivna texter

6 september 2013

Hej!

Den här veckan har det producerats egna texter under språksamlingarna. På en samling har vi pratat om hösten. Vad händer? Vad är klorofyll? Vi har gjort en dikt som kallas för elving eftersom den består av elva ord. Så här blev den:

Höst
löven faller
ekollon växer upp
löven åker ur träden
skog

Under en annan språksamling har barnen skrivit egen text till ”Ekorr`n satt i granen”

Amanda satt i trädet
skulle bygga koja
fick hon hålla hammar´n
och spika alla plankor
sen fick hon en superplan
och måla kojan grön o svart

En språksamling läste en bok och lekte en lek där man hittar och pekar på olika färger. Vi lyssnade även på en flanosago som en annan språkgrupp visade upp. En språksamling arbetade med begreppen stor, liten, större, störst, färre, flest, längst, högst och så vidare. Barnen fick också öva på att forma sin begynnelsebokstav med teckenspråk.

Denna vecka har det varit premiär av naturskolan för terminen. Den första gruppen 08:or gav sig iväg med buss till Trollskogen i Torna Hällestad. Där blev det en lång promenad för att utforska hur skogen ser ut nu. Vi såg vackra färgskiftningar, sniglar, myror, en ekorre, och en massa kossor. Vi pratade om varför och hur träden skiftar färg på hösten.

Den här veckan har vi på förskolan fått besök av bokbussen. Ett gäng gick iväg för att hitta nya spännande titlar till avdelningen. Så mysigt med ett mini-bibliotek!

Rebecka har tagit vackra bilder på era underbara barn, som vi satt upp på barnens skåp.Kom gärna in och kika på dem. Barnen har gått länge och beundrat sig själv och sina kompisar idag 🙂

Trevlig helg
önskar vi på Trädet

 • Förälder skriver:

  Härlig vecka jättefina fotografier i hallen!

 • Förälder skriver:

  Hej!

  Instämmer. Mycket vackra fotografier; kul också med svart/vit skala!

  Intressant att läsa vad barnen får göra.

  Vänliga hälsningar

  Pappa på trädet

 • Förälder skriver:

  Kan tillägga att min dotter visat mig flera olika begynnelsebokstäver med händerna. Det är så roligt att hon lär sig (och mig!)!

  Pappa på Trädet

 • Förälder skriver:

  Jättefina bilder på barnen!

Comments are closed.