Sportlovsblogg från Grodan

22 februari 2013

Denna veckan har vi haft lite sportlovsaktiviteter på Grodan. Vi har varit lite färre barn då några haft sportlov och några har varit sjuka. Det växlande vädret med både plusgrader och minusgrader ställde till det en aning för oss och gjorde vår gård till en stor hal isbana, så det är med försiktighet vi har varit ute och lekt. Vi har även fortsatt att ta del av vårt vattenexperiment som vi gjorde förra veckan, där vi hängde en påse med kranvatten och en påse med saltvatten i ett träd i trädgården. Då det varit minusgrader ute så har vi sett att det bara är kranvattnet som har frusit och inte saltvattnet. Detta har lett till många funderingar och diskussioner tillsammans med barnen.

IMG_5514

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här hänger vi upp de båda påsarna som ingår i experimentet 🙂

 

I tisdags tog vi med oss varm choklad och mackor och begav oss till lekplatsen. Vi hade en härlig stund med lek och fika. Att klättra i det stora nätet var populärt och ett bra sätt att hålla värmen på.

I onsdags hade vi leksaksdag. Barnen fick ta med en varsin leksak hemifrån och i samlingen fick de som ville visa upp och berätta om sin leksak. Vi fick se många fina leksaker och barnen hade roligt när de lekte tillsammans. De var väldigt givmilda när de lekte med både sin egen och varandras leksaker. Vi kommer att ha flera leksaksvisardagar under våren så även de barn som inte var här får chans att visa upp sin favoritleksak.

I torsdags bakade vi scones tillsammans på förmiddagen. Barnen hjälptes åt att hälla i ingredienserna och röra om i skålen. Barnen var väldigt nyfikna då de gräddades och undrade flera gånger om de inte var klara snart! Vid 1o tiden fikade de barn som ville på scones, ost och Camillas egengjorda marmelad.

Idag hade vi terminens första ”Hela huset sjunger” på Grodan. Vi hade gjort mysigt i ateljén och lagt fram mattor tills dess att barnen från Humlan, Fjärilen och Trädet kom vid 10. Vi sjöng lite olika sånger tillsammans, bland annat Blinka lilla stjärna och veckosången, och sen åt vi frukt tillsammans. Vi har även hunnit med lite filmvisning i sagogrottan idag. Filmen som visades hette Ponyo, en film som handlar om vänskap mellan en fisk och en pojke.

Vi har även börjat planera vårens naturskola. Barnen födda 07, grupp 1 är först ut och startar onsdagen 6/3.  Information om naturskolan kommer löpande här i bloggen och på vårt tavla i hallen.

På fredag den 1/3 är det dags för alla pedagogerna att ha studiedag på Rosa Tornet. Förskolan är då stängd och pedagogerna kommer att ta del av ett empatimaterial som vi kommer använda tillsammans med barnen.

Trevlig Helg önskar vi på Grodan!

 

  • Förälder skriver:

    Gud vad trevligt att få läsa om det ni gör/gjorde! Urkul och onekligen väldigt lärorikt! Walters Pappa

Comments are closed.