Sportlov och brandbilar!

21 februari 2014

Hej på er!

Den här veckan har vi varit en mindre barngrupp på Trädet eftersom en del har varit sportlovslediga.

Vi har gjort två spännande experiment. Ett där vi droppade vatten på ett mynt. Barnen funderade kring vad som skulle hända: ”Det rinner av, det blir platt” var några av spekulationerna. Det visade sig att vattnet stannade kvar på myntet!!! Häftigt! Vi pratade lite om ytspänningen som uppstår när luft och vatten möts. Barnen fick sedan prova själv. Det går bra att ta ett sugrör att samla upp vattnet med sen droppa på myntet, ni kan prova experimentet hemma om ni vill 🙂

Det andra experimentet bestod av att vi tog vatten med lite färg i. Vi hällde det på en tallrik och placerade ett värmeljus i. Barnen fick fundera på vad som skulle hända om vi tände ljuset och satte över ett  glas. ”Ljuset släcks, vattnet får vågor, luften tar slut”. Vi pratade kring luft och lufttryck. Barnen tyckte detta var spännande!

 

I torsdags besökte vi brandstationen. Barnen fick provsitta brandbilar och ambulanser och prova på att släcka eld. Detta verkade vara ett uppskattat besök.

 

En ritsaga om en gubbe och gumma har vi också hunnit med. Idag har vi haft filmmys i sagogrottan och ätit salta pinnar och sett på Disney´s film Flygplan.

Har problemer med att ladda upp bilder så vi återkommer med de senare när internät fungerar bättre.

Vi önskar er en härlig helg!

Trädet