Snick & Snack på Trädet!

8 mars 2013

 Hej alla föräldar! 

Början på denna veckan bjöd på mycket sol och värme. Vi har passat på att vara ute mycket och njuta av det vackra vädret. Barnen har haft många aktiviteter i vår trädgård, de har spelat fotboll, hoppat rep, klättrat och gjort hinderbanan när de lekt häst.

 Våra 07:or hade en fantastisk dag i onsdags i Trollskogen. I det underbara vädret var vi var på jakt efter lite vårtecken och vi stannade vid en bäck. På ena sidan av bäcken fanns det snö, men inte på den andra. Barnen kom fram till att det berodde på hur solen sken under dagen och att det var därför som snön smält bort. Vi hittade många härliga klätterträd som barnen kröp upp i och slog sig till ro i en stund. Barnen lekte även ”skatleken” där man ska uppskatta hur många pinnar det går att hitta på tre minuter. Lite klurigt och förslagen var allt från 1000 till 10 pinnar. Efter leken hade vi ju samlat på oss en hel del pinnar som barnen byggde en mysig koja av. De barn som var kvar på hemma planterade fina vårblommor i våra krukor på trädäcket. 

På onsdag den 13/3 är det dags för våra 07:or grupp 2 att bege sig till Trollskogen, samling kl 9.00 med matsäck och kläder efter väder! 

Den här veckan har vi börjat att arbeta med sagan om Snick och Snack som handlar om hur man ska vara mot varandra, gå gärna in på www. ilka.se/vannerna/ och kika lite. Barnen har redan börjat prata mycket om sagan med varandra och de längtar till stunderna med Snick & Snack. Vi kommer att arbeta med Snick & Snack under hela vårterminen.

Barnen har fått berätta för varandra om hur de tycker att en bra kompis ska vara. De tyckte att en kompis

  • ska vara snäll
  • ska leka
  • tröstar
  • ska inte slåss
  • inte skrika i någons öron
  • inte lämna någon någonstans
  • inte bestämma 

De har också fått prova på hur det är att prata med en kompis på olika sätt. Hur känns det när någon pratar med en arg ton, eller nonchalant ton? Barnen märkte att det känns ju mycket bättre i kroppen när de tilltalar varandra med vänlig ton. 

I sagogrottan har barnen fått titta på Snälla Bella som finns på ur.se. I Snälla Bella får barnen först se ett slut som inte visar på bra kamratskap och sedan kommer ett nytt slut som visar hur man istället kan göra för att alla ska må bra. Efter filmen fick barnen spela upp drama om vikten att kunna säga nej och att få stöd av sina kompisar. Barnen var verkligen engagerade och hjälpte varandra. 

I vår hall finns nu en lapp att fylla i om era barn kommer att vara ledig under påskveckan! 

Trevlig helg önskar vi på Trädet!