Sköna Maj!

2 maj 2011

Sköna Maj välkommen!

Ny månad och ny vecka på Trädet. I fredags firade vi valborg genom att grilla i trädgården och sjunga vårsånger. Det var mysigt, roligt och gott!

Emma och Johanna gjorde även lite experiment med alla barnen i trädgården. Vi hade köpt coca cola light och mentos och körde det beprövade tricket att få colan att flyga i luften. Vi lyckades! Barnen tyckte att det var mycket roligt.

Idag har barnen fått göra ny lera som de pysslar en del med. Den blev orange med guldigt glitter i, mycket snyggt! De jobbade sedan med leran och skapade många olika figurer. Några gjorde en mycket lång orm!

Vi fortsatte även med experiment-temat och testade olika ämnens löslighet i vattnet. Barnen fick titta och gissa vilka ämnen som skulle lösa sig i vattnet. Det var intressant och lite klurigt. De fick även sortera de olika lösningarna i högar; en där ämnet löste sig och en där det inte löste sig. De var mycket duktiga på att se vilka som löst sig och inte, roligt! I vår hall kan ni titta experimentet och andra experiment vi gör med barnen.

/Emma, Johanna och Linda