Siffror och bokstäver på Trädet!

15 mars 2013

 

Hejsan! 

Denna veckan har många av barnen börjat att arbeta med sifferböcker, de är alldeles uppslukade av sina böcker och arbetar koncentrerat. Några barn har även satt igång med bokstavsböcker med lika stort engagemang. 

Vi fortsätter med yoga och avslappning på morgonen, det ger verkligen en lugn och bra start på dagen. 

Nu har vi kommit igång ordentligt med vårt empatiarbete med Snick & Snack och barnen har fått lära känna flera av karaktärerna i sagan. Idag, fredag har sagan handlat om hur man kan skratta snällt och hur man kan skratta dumt. Vad är det för skillnad? Hur känns det när någon skrattar dumt? Dagens kapitel handlade även om hur det känns att bli retad och att inte få vara med. 

Efter att ha lyssnat på Snick & Snack fick barnen titta på ett program från UR ”Gabriel får inte vara prinsessa” som handlar om att fröken bestämmer att Gabriel inte får vara prinsessa i skolpjäsen. Efteråt fick barnen spela rollspel om hur det känns när någon annan bestämmer vad man ska göra eller vara. Barnen fick först spela upp hur man inte ska göra mot kompisarna i leken och sedan tillsammans ändra så att det blev ett bra slut. De är engagerade och kommer med väldigt bra lösningar. 

I Bornholmsgruppen har vi byggt meningar och räknat hur många ord som ingick meningarna. I ena gruppen har vi har också ljudat fram namnet på olika djur, barnen tycker det är jätteroligt och hjälper varandra på ett bra sätt. Den andra gruppen fick även spåra bokstäver i sand. 

Barnen har denna vecka lekt ”hörselleken” som går ut på att man gömmer en äggklocka och sedan letar upp den genom att lyssna efter ljudet. Det krävs att man är alldeles tyst och koncentrerad för att hitta den. 

Från och med måndag kommer vi på Trädet att få förstärkning i personalgruppen av Johan Otterström. När Johan inte är hos oss utbildar han sig till matte/idrottslärare. 

I onsdags var våra 07:or på naturdag i Trollskogen. Vår tanke var att leta vårtecken, men de lyste med sin frånvaro. Det blev istället en härlig vinterdag och vi skrev ord och meningar i snön, spännande att kunna skriva utomhus tyckte barnen. Vi byggde även en mysig koja och klättrade i träd.

Nästa vecka är det dags för våra 08:or att ge sig iväg på naturdag! 

En liten påminnelse om att fylla i lappen om påskveckan som finns i vår hall, om ert barn kom att vara ledigt!

Trevlig helg önskar Rebecka, Mona, Ingela & Linda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Förälder skriver:

    Det är härligt att läsa bloggen varje vecka. Ni jobbar sååååå bra.
    Tack, tack och tusen tack.
    Jahima, Astrids mamma.

Comments are closed.