Ragnar och Ragnhild är tillbaka!

6 december 2013

Hej alla föräldrar!

Den här veckan inledde vi med att presentera en ny världsdel för barnen. Vi kommer att under december månad arbeta med Antarktis som världsdel. Barnen har fått rösta fram vilket djur från Antarktis som de vill ha som tema, på samma sätt som de gjorde när igelkotten röstades fram. Barnen fick välja mellan fiskmås, val, pingvin och säl. Här är röstresultatet:
Fiskmås 9 röster
Val 3 röster
Pingvin 1 röster
Säl 6 röster
Under veckan har vi tittat på filmer från Antarktis som beskriver klimatet och djurlivet. Vi har pratat mycket om fakta kring Antarktis, hur det ser ut där, klimatet, vilka djur som lever där. Barnen har också påbörjat att göra fiskmåsägg av lera som vi sedan tänker måla naturtrogna och tillverka ett fågelbo till.

I veckan har nallarna Ragnar och Ragnhild varit på besök hemma hos några av barnen. På samlingen får de berätta hur de har haft det hemma tillsammans med Ragnar eller Ragnhild och sedan läser vi upp berättelsen ur boken. Barnen är väldigt stolta när de ska berätta och det är väldigt språkutvecklande när de ska återberätta vad de gjort tillsammans med tomtenallen hemma. Under samlingarna tränar vi också våra luciasånger och adventsverser för fulla muggar.

Idag fredag har vi tackat av vår praktikant Sylvia som har varit hos oss i tre veckor nu. Vi önskar henne lycka till i skolan!

Vi har även fortsatt med StegVis. Förra veckan pratade vi kring känslorna arg, ledsen och glad. Idag har vi pratat kring förvånad/överraskad, rädd och avsmak/motbjudande. Även denna gången fick barnen provad på att göra olika gester och miner i en spegel.

Luciafirande
På fredag är det dags för luciafirande. De äldsta barnen (våra barn födda 2008) som ska sjunga i kyrkan samlas kl 08.00 vid kyrkan och kl 08.30 börjar luciatåget. Vi kommer att promenera tillbaka till förskolan tillsammans med era barn från kyrkan. De föräldrar som önskar ta sina barn själva tillbaka till förskolan ska anmäla detta i förväg!
På eftermiddagen går luciatåget av stapeln kl 15.00 på Rosa Tornet, välkomna!

Allmänn information till alla föräldrar på förskolan: Vänligen parkera inte på personalens parkeringsplatser utan använd istället gatan vid lämning.

Trevlig Helg!

Rebecka, Linda, Ingela & Mona