Pepparkakor och luciasång på Trädet

13 december 2013

imageimage

Ragnar på nya äventyr

Ragnar på nya äventyr

Hej alla föräldrar!

Det är underbart att få läsa alla berättelser om vad Ragnar och Ragnhild varit med om. Barnen är stolta när de återberättar vad de gjort och hur de tagit hand om björnarna.

Vi har arbetat vidare med fiskmåsen under veckan. Vi vet nu att de är flyttfåglar, att både honan och hanen ruvar på äggen, att hanen uppvaktar honan genom att kräkas, de lever i flock och de äter bland annat fiskar, maskar och insekter. Fiskmåsens ungar är mörkare i färgen för att de inte ska bli upptäckta av fiender.

Barnen har skapat små fiskmåsägg av lera som nu har fått ett fågelbo.

Vi har även läst julsagor, bakat pepparkakor och lussebullar. Julpyssel har vi också hunnit med en hel del, granar, tomtar och smällkarameller. Vi läser och skriver för fullt med barnen som är intresserade och räknar och lär oss om flaggor.

Under veckan har magsjuka och ögoninflammation kommit till oss på Trädet. Vi vill än en gång klargöra att om något barn på Trädet eller syskon till barnen drabbats av magsjuka ska de stanna hemma minst 48 timmar (trots att det ”bara” är syskonet som är sjukt). Detta för att försöka förhindra spridning. När barnen kommer tillbaka till förskolan ska de vara symptomfria, äta och orka med en hel dag på förskolan. Att orka en dag hemma är inte samma sak som en dag på förskolan. 

Nästa vecka fortsätter vi att mysa. På onsdag har vi julfest mellan kl 09.00 – 13.00, det är viktigt att barnen är här till kl 09.00 eftersom festen börjar då. De barn som är lediga är givetvis välkomna under julfesten.

Vi önskar Eder alla en fröjdefull helg!

Rebecka, Mona, Ingela & Linda