Påsk på Trädet

28 mars 2013

 Hej på er!

I måndags var det våffeldagen och självklart åts det våfflor på rosa tornet. Barnen tyckte det var ”delikat” och ett annat barn sa ”jag älskar dagisvåfflor!”. Vi vill passa på att hälsa vår nya vikarie Jennifer välkommen till oss!IMG_3419 - Kopiapåsk 2013

Våffeldagen följdes av ”påskfests tisdag”. Många av barnen var utklädda till påskgummor och påskgubbar. Vi hade en mysig dag med god mat och mycket påskpyssel. I onsdags var våra -09:or på naturdag. De hade en härlig utflykt i det fina vädret.

Många barn är lediga idag torsdag. Tillsammans med kompisarna på Grodan gick vi på utflykt till domkyrkan för att titta hur de har gjort påskfint. Idag var även Monas dotter Petra och Ingelas son Adam och hälsade på hos oss.

Två nya vänner har tillkommit i vårt akvarium. En orange och en svart teleskåpsslöjstjärt har flyttat in.  Våra andra två vänner från Kungaskogen, Snick och Snack har tagit påskledigt denna veckan och kommer tillbaka nästa vecka.

Vi pedagoger tycker det är härligt att se hur era barn tar sig an Snick och Snack och hur kompetenta de är att lösa konflikter och andra situationer som uppstår och hur de hjälper varandra. Många gånger hör vi att ”nä, tänk på snick och snack, behandla andra som du själv vill bli behandlad”.  Vi observerar och följer era barn här på förskolan och försöker ge dem verktyg att lösa olika situationer som uppstår. Vi är alla vänner och bryr oss om varandra!

Vi önskar er alla en glad påsk!

Ingela, Mona, Linda och Rebecka