På Trädet vecka 46

14 november 2014

Denna veckan så startade etapp 2 på Trädet, och vi började med historien om hur universum blev till, om hur mörkt och kallt det var och om att det inte fanns någonting alls förutom den mäktiga kraften som har skapat allt det som vi nu känner till.
Från Big Bang och kaos och ett glödande moln som innehöll hela universum och alla stjärnorna till hur vår jord blev till.
Vi har tittat på detta filmklippet: The Universe We know

Vi har valt att titta närmre på vulkaner. Barnen har fått göra en egen bok om vulkanens delar, måla och skriva och pyssla en egen vulkan med hjälp av ritramarna och färgat kartong – allt är frivilligt att göra så klart. Vi har tittat på ett filmklipp från Island och vi har också byggt en vulkan av trolldeg som målade i många fina jordfärger och i dag hade den ett utbrott.

Vulkanutbrott på Rosa Tornet

Vulkanutbrott på Rosa Tornet

Vi har också tittat närmre på skillnaderna på vatten, land och luft och gjort några sorteringsövningar. Vi kommer att fortsätta med detta ämnet genom hela etapp 2.

Land, vatten och luft

Land, vatten och luft

Sorteringsövning land, vatten och luft

Sorteringsövning land, vatten och luft

 

I tisdags så var det sista gången med Bollywood dans för denna terminen, men Hira kommer tillbaka nästa termin och fortsätter att lära ut hur man dansar till de barnen (födda 2009) som vill så avslutar dom med ett uppträdande.

Samma dag åkte 10:ornat med buss till Dalby bibliotek för att vara med på deras Sagostund, men biblotekarien var sjuk så de fick se en film i stället, men det var nog lika så populärt.

På samlingen så visade 09:ornat fram sina leksaker som de hade med sig och berättade om dom och svarade på de andra barnens frågor.
Nästa vecka, 18/11 är det barnen födda 2010 som får ta med sig en leksak.

Vi har börjat träna på årets luciasånger och ser fram emot att framföra dom för er alla, och  i år kommer vi att vara utomhus och fira Lucia den 12/12 december kl 15.00 (vi kommer att ha en plan B om det skulle vara oväder).
Barnen födda 2009 kommer enligt traditionen att lussa på morgonen i Linero Kyrka, mer information kommer när den stora dagen närmar sig.

Vi önskar er en trevlig helg och ser fram emot att ses igen nästa vecka.

Bästa hälsningar från oss på Trädet

 

  • Förälder skriver:

    Hej,

    Kul med en vulkan som faktiskt får ett utbrott! Rymden är ett spännande ämne…

    Mvh

    Pappa

Comments are closed.