Onsdagsblogg från Grodan – v. 23

5 juni 2013

Hej alla föräldrar!

Denna veckan är lite kortare än vanligt och därför tar vi en ”mitt-i-veckan-blogg”. 🙂 Roligt att fler och fler börjar lämna kommentarer i bloggen, det är alltid intressant att veta vad ni föräldrar tycker och med hjälp att era synpunkter kan vi fortsätta att utveckla vår verksamhet!

Även denna gången vill vi börja med att tacka för helgens insatser där bland annat trädäcket har oljats, en grind mellan vårt och småbarns trädgårdsland har byggts samt att vi fått en ”bänk”/balansövning i trädgårdslandet, stort TACK!

Liksom förra veckan har vi varit mycket i trädgårdslandet. I och med att vi fått upp en grind har vi fått tillgång även till småbarns trädgårdsland och nu kan vi tillsammans bruka båda landen. Vi har i dagarna tillsammans med barnen gjort en örtträdgård med många olika kryddväxter. Barnen hjälpte till att plocka stenar i skottkärran utanför förskolan som vi har ramat in rabatten med. Där finns olika sorters dragon, timjan och mycket mer och vi har även planterat morötter. Ta gärna en titt när ni hämtar eller lämnar era barn 🙂

De barn från småbarn som ska börja hos oss efter sommaren är nu klara med sin inskolning. Både vi och pedagogerna från småbarn är mycket nöjda med inskolningen och vi märker på barnen att de är glada när de hälsar på och leker med sina nya kamrater. Det är härligt att se hur trygga de har blivit med oss pedagoger under våren och under hösten kommer vi fortsätta att arbeta mycket med tryggheten och olika sociala konstellationer i barngruppen. Framöver kommer de att leka tillsammans med oss i trädgården stundvis under dagarna. Sista dagen innan barnen går på sommarledighet kommer de att flytta sina kläder från småbarn till sin nya krok här på Grodan, för att sen efter sommarledigheten börja hos oss på Grodan ”på riktigt”. Vi ser fram emot en höst tillsammans med era fantastiska barn 🙂

I morse fick vi besök av hela svanfamiljen som stod och spanade på oss utanför grinden. Det blev snabbt rusning till staketet av nyfikna barn och pedagoger som alla ville se de duniga små ungarna och deras beskyddande föräldrar. Vi förklarade för barnen att vi skulle prata lugnt och röra oss försiktigt så att de inte blir rädda för oss och försvinner från dammen för vi vill gärna ha kvar våra nyfunna vänner!

Nästa vecka på tisdag den 11 juni kommer barnen födda -07 att ha avslutningsdisco här på Rosa Tornet mellan kl. 18-20. Vi hoppas att alla kan delta i festligheterna, meddela oss ifall ert barn inte kan komma. Det kommer att bjudas på korv med bröd och snacks.

På torsdag den 13 juni kl. 14.00 är det dags för vår årliga sommarfest här på Rosa Tornet. Ni välkomna till vår trädgård för att höra barnen sjunga sommarsånger, och efteråt blir det tårtkalas 🙂

På fredag den 14 juni är förskolan stängd då pedagogerna kommer att ha studiedag. Under dagen kommer pedagogerna att utvärdera året som varit samt göra en grovplanering inför nästa läsår.

När ert barn går på sommarledighet titta gärna över barnens hylla och töm den på extrakläder så att vi kan städa och förbereda inför hösten.

Hoppas ni alla får en härlig och solig helg önskar vi på Grodan

  • Förälder skriver:

    Underbart att ni har djurlivet så nära! Såg ”er” svanfamilj i onsdags, så söta små ungar!

Comments are closed.