Onsdagen den 4 maj

4 maj 2011

I dag var det dags för 07 och 08:ornas naturdag. Alla barnen var förväntansfulla och gruppen gav sig av strax efter klockan nio. De promenerade bort till det nya Rosa tornet som ser mer och mer ut som en förskola. En äldre man som bor i närheten av nybygget hade en massa rabarber över och undrade om barnen ville ta med sig lite tillbaka till förskolan. De fick en hel påse med rabarber och Martina gjorde god kräm av den till mellanmålet! Mums!

Våra äldsta barn följde med Izabela upp på Grodan för att prata om årstider och äppelträd. Barnen på Grodan har ett ”äppelträd” i sin hall på ovanvåningen. När vi hade pratat lite om vad som händer med träd under årets gång kom vi fram till att vårt äppelträd nu behövde få blommor utöver sina löv. Tillsammans tillverkade vi blommor och satte fast de på trädet. Det blev riktigt fint!

Trollungarna spenderade sin förmiddag tillsammans med Linda. De fortsatte att prata om troll och har börjat arbeta på en egen trollsaga som vi sedan ska spela upp i Trollskogen! Barnen tyckte att det var riktigt roligt och spännande att få göra en egen teater!

Det har med andra ord varit en riktigt fin dag idag!