Onsdag och vilket väder!

23 mars 2011

Vi vill börja med att hälsa Angela välkommen som kommer att vara hos oss under en kort period.

Idag började vi dagen med att vara ute en stund på förmiddagen i det vackra vädret! Vi gick in vid 9.15-tiden efter att de äldsta barnen åkt iväg på sin naturskola.

07:orna och 08:orna har på förmiddagen pysslat med pärlor, jobbat mycket med det praktiska materialet samt lekt med lera. Det har varit en lugn och mysig stund med de yngsta barnen eftersom 06:orna (både Trädet och kompisarna på Grodan), tillsammans med Izabela och Linda, jobbat med sina troll. Vidare har de yngsta barnen på trädet målat fina vårteckningar på staffliet och byggt höga torn av kaplastavarna.

05:orna var som sagt på Naturskola i trollskogen tillsammans med vännerna på Grodan. Det var fröken Johanna som var med härifrån och vi åkte bussen mot Dalby vid halv tio. När vi kom fram promenerade vi ner i skogen. Emelie pratade lite om vad vi kan se för tecken på att det var vår. Sen fick barnen leka lite lekar och klättra i träd medans Johanna förberedde stormköket. Efter en stund kom barnen tillbaka och tog fram alla bidrag till soppan. Den blev riktigt god och alla var nöjda och belåtna efter en stunds lunch. Efter lite lek och undanplockning var det dags att vandra tillbaka till busshållplatsen. Vi hade en jättetrevlig dag med mycket vårsol.