Nytt år och ny termin!

18 januari 2013

Hej allihop!

Nu har ännu en ny ljuvlig vecka tillsammans med era barn passerat. Vi börjar komma in i våra rutiner igen nu efter julledigheten. Vi pedagoger har gjort en planering för vårterminen som kommer att mejlas till er under nästa vecka. Vi hälsar Mona-Lisa varmt välkommen som pedagog till oss på Trädet.

Vi har möblerat om lite på avdelningen under julen och plockat fram och gjort nytt material. Barnen har nyfiket och ivrigt jobbat med dessa. I köket har vi mestadels praktiska vardagsövningar, i stora rummet sensoriskt, matematik och språk. Nytt för i år är att vi har kulturen inne i ateljen.

Under veckan har barnen varit med och delat grönsaker till mellanmålet och även kokat och skalat ägg. Vår tanke är att vi även ska baka bröd och bullar som vi kan äta på ett av våra mellanmål. Barnen kokar te och kaffe till oss och ser även till att pedagogerna på småbarnsavdelningen får kaffe. Så omtänksamma barn vi har 🙂

Givetvis har vi passat på att vara ute i snön och åkt pulka och lekt.

Många barn har gjort pärlplattor  i veckan och eftersom pärlor varit poppis passade vi på att gå genom pärltrappan under en av samlingarna och koppla siffra till rätt antal. Vi har även sysslat en del med homonymer, ord som stavas och låter lika men har olika betydelser, t ex mask, kråka, ren.

Vi på Trädet önskar er en härlig helg!

 

Comments are closed.