Melodifestivaluppladdning på Trädet

28 mars 2014

Hej alla föräldrar!

Den här veckan har vi haft leksaksdag för våra barn födda 2009. Barnen tycker det är väldigt roligt att få berätta om sin leksak för kamraterna och skickar med stolthet runt den så att alla ska få titta och känna och ställa frågor. Nästa vecka är det dags för barnen födda 2010 och 2011 att visa och berätta om sin leksak. Leksaksdagen är på tisdag.

På onsdag den 2/4 sätter vårens naturskola igång! Först ut är barnen födda 2008 grupp 1 som består av Gustav, Ingrid, Sami, Elina, Ruben och Emma. Bussen avgår 09.15, barnen måste därför vara på förskolan senast 08.45. Vi åker till Dalby Söderskog, vid dåligt väder åker vi vidare till Skrylle där det finns mer skydd mot regn och blåst. Mer information finns på tavlan i hallen. Vi återkommer kring de övriga naturskolegrupperna.

Vi har den här veckan bildat en melodifestivalgrupp som kommer att uppträda på påskfesten. Barnen har under en samling fått komma med förslag och ideér till vår melodifestival och har sedan fått skriva upp sig på en lista om de vill medverka. Melodifestivalgruppen har sedan haft en egen samling där de beslutat vilken artist eller roll de vill vara. Under veckan och fram till påskfesten övar barnen på sina framträdanden.

Under fredagen hade vi ”Hela huset sjunger” utomhus. Alla avdelningarna samlades och sjöng tillsammans. Vi sjöng en som om fjärilen, en om humlan, en om trädet och en om grodan. Det är alltid härligt att se hur syskon som går på olika avdelningar hittar varandra när barnen från hela huset möts.

Nästa tisdag ska våra barn födda 2009 få besöka brandstationen i Lund. Barnen äter lunch på förskolan och behöver alltså inte ha med sig matsäck.

På gården har vi fått en ny stor cykel som barnen gärna leker med tillsammans. Det blir aktuellt att diskutera turtagning och förhållningsregler.

Nästa vecka är det dags att avsluta temat om kaninen och då starta upp med en ny världsdel och ett nytt djur, spännande!

Trevlig helg,
önskar Trädet