Luciablogg från Grodan v.50

13 december 2013

Hej alla föräldrar!

Ännu en vecka har passerat och nu är det inte långt kvar tills tomten kommer 🙂

Under veckan har vi fortsatt våra samlingar med kropp och hälsa. Bland barnen födda 2010 har fokus legat på kroppen och dess olika delar. Det har pratats mycket om vart nacken sitter, hur armbågen ser ut och hur många fingrar och tår vi har. De andra två samlingarna med barn födda 2008 och 2009 har gått in på rörelse och provat både yoga och gymnastik. Vi har även varit på morgonpromenad tillsammans.

I vårt djurtema har barnen fortsatt att arbeta med landskapet i ateljén och på avdelningen har många av barnen lekt med bondgården.

Vi har även julpysslat under veckan och barnen har erbjudits att göra både smällkarameller och ljuslyktor. Tillsammans har vi även gjort en julkrans med barnens händer som hänger på vår dörr. Inne i köket har vi satt upp en pappersgran som några av barnen har målat, men som vi nu pyntar tillsammans med små färgade pappersbitar. Detta står framme tillgängligt under hela dagen, perfekt för finmotoriken 🙂

Även denna veckan har tomten varit på besök under nätterna för att hänga upp pepparkakor med barnens namn på i julgranen. Det första många av barnen gör på morgonen är att titta till granen för att nyfiket se efter vems tur det är att få en pepparkaka.

I går bakade vi lussekatter tillsammans. Det är härligt att se barnens nyfikenhet när bullarna jäser samt när se växer i ugnen. Vi fick se riktiga praktexemplar både när det gäller traditionella lussekatter, men även lussesnilglar, ”kanelbullar” och kringlor. Barnen hade många teorier kring vad det är som gör lussekatterna gula. Det var allt ifrån målarfärg och citron till curry och solstrålar. Att det egentligen kommer från en blomma som heter krokus gjorde många förvånade.

Vi har också tränat en hel del på luciasångerna och i skrivande stund är många av barnen väldigt laddade inför eftermiddagens framträdande 🙂

Nästa vecka kommer vi att fortsätta med julpyssel och pepparkaksbak. På onsdag, den 18/12, är det julfest för barnen. De barn som anmälts lediga är självklart välkomna på julfesten mellan 9-12. Vi har hört rykten om att även Tomten kommer att dyka upp under julfesten så försök att vara här senast 9.15 denna morgon.

Eftersom snön lyser med sin frånvaro och det istället är väldigt blött ute så behöver vi ibland torka barnens vinterkläder i torkskåpen. Torkskåpen är inställda på 30 grader, vill ni inte att vi torkar ert barns vinterkläder så vänligen meddela oss.

Hoppas ni alla får en trevlig helg och en fin tredje advent och att vi ses på luciafesten i eftermiddag!