Kastanjer och kanelbullar!

4 oktober 2013

Hej på er!
En härlig höstvecka har passerat. I språkgrupperna denna veckan har vi pratat om att det heter ett äpple och två äpplen. Hur mycket är ett helt, halvt och kvarts äpple?Hur smakar det? Hur ser det ut? Hur känns det att äta? Vad tänker du på när du äter det? I ena gruppen fick barnen jämföra äpplets egenskaper med päronets.
En annan grupp fortsatte från förra veckan och berättade fritt små berättelser utifrån bilder barnen själv klippt ut. Ett rim memory blev det också. Beskrivit gosedjur har vi också gjort. Tittat på färg, form och känt på dem. Vi pratade även om motsatser.
I en grupp har vi har sjungit ekorr`n satt i granen och pratat om vad sången handlar om och vad som händer i den. Barnen har fått beskriva varandras egenskaper och detta är lite av de egenskaper de beskrev hos varandra:
glad, snäll, fantastisk, lugn och härlig

På samlingarna fick barnen själv bestämma och berätta hur de vill att samlingarna ska vara. Hur vi sitter, vem som pratar, vänta på sin tur, inte bråka. Dessa regler önskade barnen att vi skulle sätta upp på väggen för att de bättre skulle komma ihåg dem. Sedan blev det ett skepp kommer lastat med olika bokstäver. Barnen var snabba på att komma på olika ord som började på de olika bokstäverna. Lite klurigt då vi helst inte skulle säga samma ord. Vi har även tittat på lite matematikmaterial, antal och symboler.
På en samling har vi arbetat med tiokompisarna, barnen fick göra varsin tiolarv. Barnen tyckte det var roligt att räkna ut på tiolarven vem som är kompis med. Roligast var fem eftersom tiokompisen också blev fem. Detta kommer vi att arbeta vidare med under terminen.

I onsdags var det naturskola. Vi hade en härlig dag på St:Hans gården. Vi njöt av höstens fina färger och pratade med tupparna, getterna, fåren och kaninerna som var där. Vi tog tillfället i akt och lekte ordentligt i den fina trädkojan som finns där. På vägen hem samlade vi en hel påse med kastanjer som vi nu har och leker, pysslar och räknar med. Nästa veckan är det 08:or grupp 2 som ska åka!

Idag har vi bakat kanelbullar. Några barn hjälpte till med degen och alla baren fick baka sin egen bulle 🙂

På måndag den 7okt är det dags för personalmöte. Denna gången är det Rubens föräldrar från Grodan och Calles föräldrar från Trädet som kommer mellan 15:30-17:30

Fredagen den 11oktober är det dags för fotografering. Kl 09:00 börjar vi på småbarnsavdelningarna sen är det dags för oss på syskonavdelningarna.
Trevlig helg önskar
Trädet

  • Förälder skriver:

    Hej,

    Vad de får lära sig… Tack för ert arbete!

    Hälsningar

    Pappa på Trädet

Comments are closed.