Känselpåsar och teckenspråk

23 november 2012

Hej!

Den här veckan har vi fortsatt att öva på sångerna och verserna inför luciafirandet. Vi börjar så smått att komma i julstämning! 

Våra barn födda 2008 har på sin naturdag varit på en 4H-gård där de fick se olika djur.

Barnen har fått möjlighet att arbeta med känselpåsar, påsar i vilka det ligger föremål som barnen ska känna på utan att titta. Barnen har fått beskriva hur de olika sakerna kändes och gissa vad som låg i påsarna. Julia har även lärt ut några ord på teckenspråk, även det inom vårt sinnestema. Ibland kan det vara användbart att använda andra sinnen än synen och hörseln!

Det finns anledning att påminna om att grindarna till förskolan ska hållas stängda! Detta är viktigt då vi absolut inte vill att barnen ska ha möjlighet att promenera iväg. Vi får helt enkelt hjälpas åt att komma ihåg och uppmärksamma detta.

I vanlig ordning är det från och med nästa vecka dags för Ragnar och Ragnhild att komma på besök till er! För er ”nya” föräldrar innebär det i korthet att en nalle, Ragnar eller Ragnhild, följer med er hem en kväll. Med er får ni ett häfte där ni skriver vad nallen har fått vara med om. Ert barn berättar sedan för de andra barnen vad ni har gjort tillsammans. Det är en tradition på Trädet att dessa nallar följer med alla barn hem i juletid.

Trevlig helg önskar vi på Trädet

Comments are closed.