Kalla vinterdagar!

25 januari 2013

Hej alla!

Denna veckan började vi med våra leksaksdagar. I tisdags fick barnen födda -07 ta med sig en leksak och visa i en av  samlingarna. Barnet fick själv berätta om sin leksak och de andra barnen fick ställa frågor till barnet. Nästa vecka (tisdag 29/1) är det -08:ornas tur att ta med en leksak. Anledningen till att vi delat upp tillfällena är att barnen inte orkar lyssna på alla på samma gång och tanken är att de äldre barnen ska visa de yngre hur man presenterar en sak.

I onsdags berättade Ingrid om sin semesterresa till Teneriffa. De hade varit i en djurpark där. Vi visade bildspel i sagogrottan med hjälp av tips på appar där vi kunde ta filmklipp ifrån. Detta inspirerade till många härliga djurlekar. Späckhuggarna var nog mest spännande.

I ateljen har vi sysslat med filmjölksmålning som vi dokumenterat med foto och film. Vi har även gjort danssagor och röris i veckan.

Vädret har varit härligt men kallt. Se gärna över så barnen har varma vantar! Vi har eldat och ätit mellanmål i multihuset både i torsdags och idag. Vi har mumsat på korv med bröd och varm saft och idag tunnbrödsrullar och varm choklad.

Vi har även kommit igång med Bornholmsmodellen igen. Båda grupperna jobbar med meningar nu. Vi gör egna meningar och pratar om hur meningar ser ut.

Idag har våra 07:or och 08:or varit på Lineros bibliotek och tittat på film. De visade Dinosarietåget, vilket var en riktig höjdare. Barnen fick sedan rita bilder med dinosaurier och läsa böcker om dinosaurier. Våra 09:or har varit i sagogrottan och klätt ut sig och gjort danssagor.

Trevlig helg önskar vi på Trädet!

Comments are closed.