Julförberedelser

21 december 2012

Ännu en vecka går mot sitt slut på Grodan!

Snart är det jul och förberedelserna är i full gång. Vi har under veckan fortsatt att träna på vårt luciatåg, på torsdag är det dags 🙂 I måndags började vi att baka pepparkakor som barnen har dekorerat under veckan. Vi var även i kyrkan på Linero med barnen födda -07 för att titta på en julföreställning.

En del barn har även julpysslat under veckan, vi har fått se snögubbar, granar, clementiner fyllda med nejlikor samt julkort tillverkas som aldrig förr!

Huvudaktiviteten i trädgården har förutom bygget av klätterställningen, varit pulkaåkning 🙂 Oj, vad roligt barnen har haft och vi är glada över att ha en egen pulkabacke på vår gård.  Glöm inte att ta med hjälm till era barn om de vill åka pulka, det är väldigt isigt och halt på backen och det är lätt att ramla och slå huvudet.

Innifrån Grodan har vi även fått sitta på första parkett när det gäller bygget av klätterställningen, barnen tycker det är jättekul att följa bygget och vi ser fram emot att se den ”in action” 🙂

På måndag börjar en ny pojke hos oss på Grodan, och vi hälsar honom och hans familj välkomna till oss.  På torsdag är det som sagt Lucia i kyrkan på morgonen för barnen födda -07 och klockan 15.00 sjunger alla barnen på Trädet och Grodan här på Rosa Tornet.

På fredag är det barnen födda -08 som går till Lineros kyrka för att se på julföreställningen.

Sist men inte minst vill vi be er föräldrar att ta en titt i barnens tidskriftsamlare inne på Grodan för att ta hem de alster som barnen har gjort.

Ha en trevlig helg och 2.a advent!