Humlan vecka 46

14 november 2014

Hello there all Humlan-parents

För er som läste bloggen förra veckan och med spänning har väntat på att få höra vilken världsdel som vi arbetat med denna vecka, är svaret Nordamerika, den orangea världsdelen. Vi har pratat om olika djur hemmahörande i Nordamerika, lärt oss några sånger på engelska (testa gärna med ”twinkle, twinkle little star” hemma) samt pratat om att Nordamerika är världsdelen där allting är stort.

Utomhus har vi lekt att vi varit på stranden i Los Angeles. Vi både solade och badade och fikade med både saft och kaka. Rätt som det var kom hajarna och vi fick springa upp ur Stilla Havet!

Veckans experiment var ett isägg som fröken hade hittat i diket på väg till förskolan. Barnen fick känna på isägget och beskrev upplevelsen som ”kall” eller till och med ”iskall”. När vi sedan testade att hälla salt på isägget sa barnen att det ”knastrade” och ”det kläcktes”. Vi hällde även både grön och röd karamellfärg på ägget för lite extra effekt och sedan fick barnen gissa vad de trodde skulle hända om vi lät isägget ligga framme och tittade på det igen efter mellanmålet.

Barnen har även fått hjälpa till att göra ny lera samt gjort ett besök i sagogrottan där de fick se ett avsnitt av Dinosaurietåget. Vi fick träffa en Triceratops och barnen fick också lära sig hur en jordbävning fungerar och att det kan bildas berg när sprickorna i jordskorpan trycks ihop. Rytmik har vi haft som vanligt och i torsdags på den nationella läsdagen hade vi sagoklubb på Humlan.

Nästa vecka sätter vi igång med inspelningen av filmen ”Humlan och de femton julenissarna”. Om ni vill kan ni lämna lussekläder i barnens korgar inför detta.

Have a lovely weekend
Greetings from pedagogerna at Humlan