Humlan vecka 43

24 oktober 2014

Hej alla Humleföräldrar!

Mornarna har börjat att bli allt mörkare och därför öppnar vi nu inomhus. Många barn har med sig en smörgås eller något annat litet när de kommer tidigt och sätter sig tillsammans och äter detta, mysigt verkar de tycka att det är.

När det ljusnat går vi ut. Barnen har haft roligt i vattenpölarna som infunnit sig efter förra helgens spöregn. Det har hoppats, grävts, kastats och vissa har även smakat lite på det leriga vattnet. Kul har vi haft men leken har resulterat i många klädombyten och ett torkskåp som går på högvarv. Vi ber er därför att se över barnens korgar så att där finns extrakläder och ett tips kan även vara att ta en titt i torkskåpet om just ditt/dina barns kläder hänger där.

Veckans samlingar har spunnit vidare på vårt tema och denna veckan har vi presenterat de olika världsdelarna och börjar gå djupare in på vår egen världsdel, Europa. Experimentet denna veckan var att fiska isbitar, detta genom att lägga isbitar i en skål med vatten och fästa fiskespöt med salt på isbitarna. Barnen var imponerade, inte minst när vi fick upp två isbitar på samma gång, dubbelnapp!

Temat har även influerat veckans arbetsstunder då barnen fått ett pussel med de olika världsdelarna. Alla barnen har även hjälpts åt att göra ett höstträd som nu sitter på vår vägg, kom gärna in och titta.

Nästa veckan blir lite Halloweeninspirerad och vi tänkte ha en Halloweenfest på torsdagen den 30/10. Barnen får denna dag gärna komma utklädda men gärna inte med några masker för ansiktet eftersom skrämselfaktorn lätt blir för hög då.

Vi vill även passa på att redan nu meddela att tisdagen den 4/11 ska vi på utflykt igen.

Ha en trevlig helg!

Pedagogerna på Humlan

  • Förälder skriver:

    Otroligt skoj med våra utflykter o något som vi berättar vilt om hemma vid köksbordet för mamma o pappa 🙂

    Att det blir Halloweenfest på Torsdag hoppar vi jämfota över – Att få komma utklädd till dagis är lycka!

    // Elvira & Selma

Comments are closed.