Humlan vecka 12

20 mars 2015

Hej alla föräldrar!

Denna vecka har vi varit på Antarktis med Herr och Fru Krokodil. De har skickat kort med kort-post-bilen och berättat om forskarstationer, att det är 7 länder som delar ägandet av världsdelen, konstigt tyckte barnen. Det finns innan människor som bor där, bara 5000 forskare som forskar om miljön på jorden. Så vi lovade att vara rädda om jorden och inte skräpa ner. Barnen har också fått lära sig att det finns många kjesarpingviner och att det är hanen som passar ägget, han lägger det på fötterna och fäller ner sina fjäderpartier så att ägget får lite värme. Vi har också pratat om sjöleoparden, Antarktis rovdjur som äter pingviner. Den är 3-4 meter lång så vi tog röda stavarna till hjälp och mätte hur många barn det behövdes för att bli lika lång som en sjöleopard. Sen mätte vi hur många barn som behövdes för att bli lika lång som en kejsarpingvin, då räckte det med ett. Idag Fredag har vi varit inne under solförmörkelsen, vi berättade lite om vad det är som egentligen händer under en solförmörkelse.

Nästa vecka forsätter herr och fru Krokodil sin resa mot den bruna världsdelen och då får vi se om kortpostbilen kommer med nya kort?

Vi tackar för all fin respons som vi fått av er under utvecklingssamtalen. Det är ju era fantastiska barn som vi har förmånen att få låna ett tag!

Ha en härlig helg!

Camilla, Sofie och Danijela