Humlan vecka 12

24 mars 2017

Hej!

Vi vill börja med att tacka för utvecklingssamtalen i början av veckan, det var trevligt att få träffa er och prata om era fantastiska barn.

Vi började veckan med experiment, då Emelie visade vad som händer när man häller färgat vatten på en tallrik, sätter ett stearinljus i vattnet och sedan sätter ett glas upp och ner på ljuset. Vattenytan höjdes i glaset.

Veckan har bjudit på skönt väder, vilket har gjort att vi valt att vara ute mer. Barnen har cyklat, grävt i sandlådan och gjort kakor, balanserat på motorikbanan, åkt flygplan, gungat, åkt rutschkana och kört runt med vagnarna.Ta gärna med tunnare vantar och mössor till barnen om ni inte redan har gjort det.

Veckans tecken har varit ”vit” och ”grönsaker”. Vi har fortsatt att prata om Nordamerika och tittat närmare på isbjörnen. Vi kom fram till att den är vit, har fyra ben och två öron. I onsdags hade vi rytmik och spelade med våra maracasägg till tonerna av kända barnvisor.

I onsdags gick några av de äldre barnen på utflykt till sjön som ligger nära Rosa Tornet. Där tittade vi på djurlivet i sjön, det fanns en svan och flera sothönor.

Idag har vi haft gymnastik, då vi har sprungit, hoppat, krupit, ålat, gått och cyklat. Några barn valde att delta aktivt, medan andra ville sitta och titta på.

På eftermiddagen när ni hämtar ert barn så vill vi att ni lämnar förskolan och inte stannar kvar och leker. Detta eftersom de barnen som blir kvar ska få en lugn stund, men även för att vi har barn som blir ledsna och oroliga om det finns andra mammor och pappor i deras omgivning.

Ha en trevlig helg i solen!

Vänliga hälsningar,

Litsa, Camilla och Emelie