Humlan v. 18

24 april 2015

Hej alla Humleföräldrar!

Denna veckan har Herr och Fru Krokodil avslutat sin resa genom världen. Vi har fått vykort från Indien där de hade besökt ett av världens nya underverk, Taj Mahal. Barnen fick även lukta och smaka på Curry, Gurkmeja och spiskummin. De barn som ville gjorde sedan en målning av dessa kryddor, så det doftade på hela avdelningen.

 

Sista resmålet gjorde de till Iran. I Iran besökte de Ali Sadrs grottorna som ligger utanför staden Hamedan. De grottorna upptäcktes av en man som var ute och letade efter sitt bortsprungna får. Genom grottorna rinner det en djup flod. Dessutom hade Nicole med sig en massa fina bilder på mat och typiska djur från Iran och vars en Iransk flagga till alla. Nicole hade på sig en fin klänning och dansade och sjöng för oss. Det var mycket uppskattat av barnen och pedagogerna.

 

I måndags var vi på besök inne på Trädet och Grodan. Barnen tycker att det är väldigt spännande och många känns redan redo för att flytta över, men vi vill gärna behålla dem ett tag till. Vi var på utflykt i onsdags i närområdet och mumsade på egen matsäck. Idag fredag har vi haft rytmik, vi hoppade på ett ben, kröp på golvet och tränade lite fingergymnastik.

 

Här kommer lite ”att tänka på”……
Vi vill att ni ställer era vagnar uppe på trädäcket istället för i vagnförrådet om det inte finns ett avtal om att barnet använder den när det ska sova. Eventuella cyklar ska ställas utanför förskolan i cykelstället. Detta är för att om det börjar brinna vill vi inte ha onödiga vagnar eller cyklar i vägen när vi ska köra ut de sovande barnen. Påminner igen att det är viktigt att lägga på kedjan på grinden när man kommer och går så barnen inte kan öppna den själv.

 

Tyvärr har vi fortfarande problem med magsjuka. Det är lösa magar, kräkningar och en del har även fått feber. Vi vill att ni är uppmärksamma på detta och håller era barn hemma om ni misstänker något, så att vi kan bli av med det en gång för alla. Vi vill också att syskon är hemma när det går magsjuka i familjen.

Tack på förhand!

 

Snart är det sommar och vi vill reda nu informera er om att vi kommer ha en gemensam sångstund ute på kullen tillsammans med era barn och er föräldrar. Detta sker Onsdagen den 10 juni kl 14.15. Vi tackar då av alla våra fina barn på Humlan och Fjärilen som ska flytta över till Trädet eller Grodan.

 

Därefter är ni välkomna på vår gemensamma sommaravslutning där Trädet och Grodan sjunger för oss och de barn som ska börja i skolan tackas av. Sedan är det tårtkalas!

Ha en riktigt skön helg, så hoppas vi att vi ses alla nästa vecka!

Hälsningar

Sofie, Camilla och Danijela