Humlan v. 51

19 december 2014

Hej Humleföräldrar!

Vi befinner oss redan i mitten av december med endast några fåtal dagar kvar till jul, men någon riktig vinter har vi ännu inte fått känna på. Trots att det inte ser ut att bli någon vit jul i år heller har vi i alla fall försökt skapa julstämning på Humlan i veckan. Det har spelats julmusik, dansats runt granen och tomten har varit på besök.  Barnen hälsade med glädje på tomten och tog tacksamt emot sina julklappar som bestod av ett litet dinosauriesångspel med barnens personliga sångfavoriter. Efter tomtens besök dukades långbord och Camilla i köket bjöd på julmat. Prinskorv, köttbullar och ägg var bara några av de delikatesser som dukades fram och till mellanmål samma dag fick barnen smaka på en fantastisk Ris a’la Malta.

Vi har även fortsatt att följa Snickare Anderssons äventyr. Den långa raka roten med en böj i ena änden som snickare Andersson hämtade ute i skogen och började tälja på blev tillslut en käpp till tomtefarfar. Han hade haft lite svårt att gå på grund av sitt onda knä men kunde nu lättare röra på sig med hjälp av käppen. Slutligen samlade Snickare Andersson ihop resterna och sågspånen som blivit efter käpptäljandet och förvandlade med hjälp av enbart en hantverkares händer det till en fågel som han hängde upp över tomtebebisens vagga. När alla i tomtefamiljen fått vad de önskade av Snickare Andersson tackade de honom så hjärtligt och sedan var det dags för snickaren att bege sig hemåt. Under tiden hos tomtefamiljen hade det snöat och de fotspår i snön som Snickare Andersson följt för att hitta vägen till tomtefamiljen höll nu på att försvinna. Berättelsen avslutades med att Snickare Andersson efter ett snabbt möte med tomtefar skyndade iväg hem till sig och sin familj där han möttes av sina egna barn och berättade för dem om sina äventyr hos tomtefamiljen samt firade en riktig god jul.

Nu är det många som går på julledighet, och därför kommer vi inte blogga mer detta året. Vi vill därför passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Julhälsningar från

Jennifer, Sofie och Camilla

Ps. Som säkert många av er redan vet kommer jag, Jennifer, inte att vara kvar på Humlan nästa termin. Mitt vikariat går ut idag men jag kommer in några dagar redan i början på januari, och sen får vi se hur det blir längre fram. Istället kommer Danijela som under terminen jobbat mycket på Fjärilen och i januari är färdig med sin utbildning till förskolelärare börja jobba på Humlan. Jag vill därför passa på att tacka för denna tiden. Jag har lärt mig otroligt mycket och fått dela många fina stunder tillsammans med era barn. Vilka fantastiska barn ni har! Jag kommer sakna dem mycket. Min erfarenhet av att ha jobbat här på Humlan kan beskrivas ungefär såhär; http://youtu.be/e8Tgj1pQWRg .  /Jennifer