Humlan v 11

17 mars 2017

Hej

Denna vecka har barnen fått vara med och upptäcka vad som händer med en potatis i vanligt eller saltat vatten. Sjunka eller flyta var frågan? Resultatet var att i vanligt vatten sjönk potatisen och i saltat flöt den. Sen fick de se vad som händer när man häller vanligt vatten över den flytande potatisen i det saltade vattnet. Resultatet var att potatisen svävade mellan det saltade och osaltade. Spännande tyckte dem!

Vi har sett Gagga flyga till en världsdel, Nordamerika. Där finns det grizzlybjörnar som vi undersökt lite närmare. Vi har tittat på en kort faktafilm och hört hur den låter ute i skogarna. Vår sång om björnen handlar om att den är stor, stark, kan lyfta stora stenar och grenar.

Barnen har fått prova att spela på en lite annorlunda trumma och att slå på bjällror medan vi sjöng lilla snigel.

Några av de barn födda 2014 går på onsdagar på en liten promenad i närområdet. I onsdags gick turen till Råbysjön, där barnen lekte en stund och tittade på fåglarna innan vi promenerade hem till förskolan igen.

Veckan avslutades med motorisk träning i Ad Libitum, något som flera barn tycker om och verkligen uppskattar.

På måndag har vi våra utvecklingssamtal. Ni som har tider där barnen fortfarande är på förskolan, ring på dörren där personalen går in, så möter vi upp.

Om Ni byter adress, mailadress eller telefonnummer så meddela oss snarast efter ändringen, tack.

Ha en härlig helg!

Camilla, Litsa och Emelie