Humlan v 10

10 mars 2017

Hej alla föräldrar!

I veckan har vi fått se på ett experiment där Camilla visade vad som händer om man häller lite kryddor i en skål med vatten och sedan droppar lite diskmedel i. All krydda skingrade sig och ytspänningen försvann.

Dadda har fortsatt att åka båt till Afrika där vi denna veckan fick bekanta oss med apan. Vi gjorde även tecknet för apa.

Anette har varit hos oss i veckan så vi har fått möjlighet att göra observationer på avdelningen utifrån hur barnen vilar under vår vistelse inne på Humlan.

Vi har firat Theodore som fyllde 2 år i onsdags.

Vi har börjat göra lite småutflykter i närområdet med barn födda 2014. Detta gör vi i mindre grupper tillsammans med Fjärilen på onsdagar. Vi går från Rosa Tornet strax efter nio. Denna veckan var det Emelie och Cecilia som gick iväg med några barn. Barnen klarade av att gå i led väldigt bra och vi besökte en lekplats där de fick gunga och åka rutschkana.

Vi kommer att smsa er framöver när ni behöver fylla på något som t.ex. blöjor och extrakläder.

När vi har varit ute har barnen valt att gunga, köra bilar, vagnar och cyklar. Några barn har valt att ställa sig uppe på vår kulle och titta på flygplan som flugit förbi och på en lyftkran som finns i närområdet.

Att varje dag få möta era barn och få se dem växa och utvecklas är så givande, ni har fantastiskt fina barn.

Vi vill passa på att informera er att vi numera använder telefonerna till att registrera barnens närvaro när de kommer och går. Så om ni ser oss med telefonerna i handen är det för att registrera era barn.

Ha en trevlig helg så ses vi i nästa vecka!

Vänligen,

Pedagogerna på Humlan