Humlan v.10

6 mars 2015

Hej alla Humleföräldrar!

Vi har haft en händelserik vecka som vanligt. Herr och fru Krokodil har fortsatt sin resa i Sydamerika och denna vecka har de varit i Colombia och i Ecuador.

I Colombia fick Herr och Fru Krokodil hjälpa till att plocka frukten från kaffeplantorna som sedan skickades vidare för att rensas och säljas som kaffebönor. Barnen fick lukta och smaka på Colombianskt kaffe. En del barn tyckte det var gott men lite starkt och en del var inte speciellt förtjusta. Sebastian hade med sig en massa fina bilder från Colombia som han visade för kompisarna och han bjöd också på physalisfrukt som var väldigt uppskattad bland både barn och vuxna. Sedan fick barnen göra kaffemålningar, så det doftade kaffe på hela Humlan.

När Herr och Fru Krokodil var i Ecuador besökte de Mitad del Mundo som betyder, Mitt i världen. Det är ett Monument som står mitt på båda jordklotshalvorna med norr på ena sidan och söder på andra sidan. Vi fick lära oss att Ecuador har fått sitt namn Ecuador eftersom det ligger mitt på ekvatorn. Barnen har fått göra små jordklot där de har ritat dit ekvatorn och sedan satt en rosa prick som föreställer Ecuador.

Nu ska Herr och Fru Krokodil fortsätta sin resa och uppleva nya äventyr. Vi väntar med spänning för att få se vart det bär av nästa vecka.

Abbum ligger öppet nu för alla föräldrar att gå in på sitt eget barn och titta på deras bilder. En del har haft svårt att komma in, men det ska ha kommit ett mail till som kan ha hamnat i skräpposten, så kolla er skräppost och se om ni kan hitta det. Om inte får ni höra av er igen.

Ha en riktigt skön helg!

Nu bär det av till Ullared för vår del. Kanske vi hittar något roligt till barnen 😀

Hälsningar

Danijela, Camilla och Sofie

IMG_0389

 

 

 

 

 

 

Våra jordklot med ekvatorn och Ecuador.

  • Förälder skriver:

    Abbum är helt fantastiskt – så skoj att se på bilderna 🙂

    Trevlig shopping i Ullared!

    Mvh Carro
    Elvira & Selma

Comments are closed.