Höstmys på Trädet

1 november 2013

Hej alla föräldrar!

Den här veckan har vi haft halloweenmys med mycket pyssel och en lagom läskig film (spöket Laban).
Barnen har tillverkat spindlar, fladdermöss och arbetat med andra kreativa projekt.

Under temat halloween har vi även tillverkat nya material till barnen. De har handlat om en pumpas livscykel, matematikteckningar, magnetism, memory och antalsräkning. Många barn har även sytt rakstygn under veckan.

I en samling frågade vi barnen hur de tror en pumpas livscykel går till. Vi fick fram olika svar ”Man stoppar ner frön, vattnar och sen växer dem, det kommer pumpablommor, den börjar sen se ut som en pumpa”. Genom gemensam diskussion och material upptäckte barnen de olika nyanserna, sambanden och att det går runt (är en cykel).

Veckan avslutades med en mycket god gåsamiddag, tack Camilla!

Vi påminner om höstfesten som vi skrivit om tidigare. Nästa vecka på tisdagen den 5/11 är det höstfest. Dagen innan ska vi förbereda grönsakssoppa som vi ska värma i vårt multihus och smaka under festen. Vi planerar att leka gemensamma lekar och läsa/lyssna på sagor och berättelser om halloween och allhelgona. Vill barnen kan de klä ut sig men tänk på att vi är ute och att det inte får ha något för sitt ansikte. Detta för att många barn tycker det är alldeles för läskigt. Alltså INGA masker, inte heller vapen/svärd.

Nästa vecka är det våra barn i grupp 1 födda 2008 som ska iväg på naturskola.

Från och med nästa fredag kommer upphittade vantar, mössor och liknande hängas upp på linan i hallen. Kläderna hänger där under fredagen och tas sedan ner. Leta där efter borttappade kläder!

Trevlig helg,
pedagogerna på Trädet