Hösten är här!

13 september 2013

Hej på er!
Vi har haft en härlig höstvecka här på trädet. Vi hälsar Elina och hennes familj välkomna till oss. På samlingarna denna veckan har vi i en grupp pratat om känslor, läst böcker, tittat på olika geometriska figurer. En annan har tagit in lite av naturen och använt att räkan med. Vi pratade om ekollon. Vilket träd det kommer från?Vilka djur som äter dem. Hur bladen ser ut. Vi räknade sedan tillsammans ekollonen och kom fram till att t ex 4+6=10 och 6+4=10. Vi pratade lite om 10-kompisar. I språkgrupperna har en grupp pratat om djurnamn, prepositioner, i, på, under och bredvid. I en grupp har vi pratat om namn på kläder och gjort praktiska övningar med de kläderna. Ipad i grupp arbetades det med i en språkgrupp. Vi kopplade ihop bild och ord (Lyssna och lär). Den fjärde gruppen arbetade med språk med hjälp av de rosa askarna och det stora rörliga alfabetet.
I onsdags var grupp 2 av våra 08:or i Trollskogen. Vi passade även på att besöka kyrkan i TornaHällesta. Där var babycafe just denna dagen så vi var välkomna in. Barnen tyckte det var spännande att få smyga runt och titta ”fritt” i kyrkan. I skogen njöt vi av den fina hösten. Vi träffade på många djur denna gången, vinbärssnäckor, grodor, spindlar, myror, hästar och får. Hästarna var väldigt sociala och ville gärna bli klappade. Även denna gruppen pratade om höst, träd, färgskiftningar och klorofyll.
Vi har även passat på att besöka lekplatsen under veckan som gått.

Nästa vecka är det TVÅ grupper som har naturdagar. Det är 09:or grupp 1: Amanda, Sigge, Folke, Astrid Å. 10:or grupp 1: Edward, Espen, Märta och Sophia.

Vi önskar er en skön, höstig helg!
Pedagogerna på Trädet

  • Förälder skriver:

    Tack för inlägget! Alltid lika kul att läsa om barnens aktiviteter.

    Pappa på Trädet

Comments are closed.