Hjärtliga hälsningar från barnen på Trädet

14 februari 2014

Hej!

Den har veckan har barnen tillverkat alla hjärtansdagkort till er föräldrar. Vi har gjort en intervju med alla barn där vi har frågat kring familjen. Frågorna var; vad är en familj? Vem är din familj? Vad är bäst med din familj? På tavlan i hallen står en resumé av vad barnen svarade på frågan: vad är en familj? På ert barns plats finns ett brev med ett kort som ert barn har gjort. På kortet står ett citat från intervjun med ert barn.

 

Citat från intervjuerna med barnen kring deras familjer.

Citat från intervjuerna med barnen kring deras familjer.

 

I veckan har många barn vävt vävar, några har precis börjat och andra är klara. Det är ett tålamodskrävande arbete som tar tid. Men barnen är motiverade att få sin väv lång.

 

Calle väljer att arbeta ofta och länge med sin väv.

Calle väljer att arbeta ofta och länge med sin väv.

Några av barnen har börjat arbeta med bokstavshäften där alfabetets bokstäver står (versaler och gemener). Barnen använder montessorimaterialets sandpappersbokstav för att först spåra med sina fingrar för att sedan skriva med pennan.

Det blir alltfler klara kolibrier på väggen, fint! Vi har även tittat på en naturfilm om kolibrier, så otroligt vackra och spännande fåglar med sin långa näbb. Ingrid och Märtha har tagit med ett fotografi från sin resa till London där de såg uppstoppade kolibrier på ett museum. Fotografiet sitter uppsatt och syskonen har berättat om museumbesöket för de andra barnen.

Några av barnen har under veckan besökt lekplatsen och lekt medan de andra var kvar på förskolan och hade arbetspass.

På samlingen har vi haft massagesaga, där de barn som ville massera har turats om att massera varandra utifrån händelsen i en saga. Det var uppskattat av barnen, de tyckte att det var mysigt och avslappnande.

Barnen födda 2008 hade leksaksvisardag i veckan. Nästa vecka är det barn födda 2010/2011 som på tisdag får ta med sin en leksak.

Trevlig helg,
Trädet