Trädet på besök hos kaninerna

21 mars 2014

Hej!

Den här veckan började med en storutflykt till Sankt Hansgården på Norra Fäladen. Vi började med att promenera till Linero för att ta bussen till Universitetssjukhuset. Där bytte vi buss (råkade dock ta en buss som inte gick exakt där vi hade tänkt oss, så vi fick promenera lite extra). Barnen var jätteduktiga på att gå! Framme på Stankt Hansgården började vi med att äta vår frukt. Runt omkring oss sprätte nyfikna höns. Sedan gick vi in till fåren och getterna. Vi såg två lamm som bara var fyra dygn gamla! För att inte skrämma lammen och deras mamma fick vi närma oss försiktigt. De andra fåren och getterna ville gärna bli klappade. Sen var det äntligen dags att få gå in till kaninerna i kaninstallet. Där fanns stora kaninen i olika färger och former som satt och mumsade på hö. Den allra största kaninen hette Hugo och var grå och jättestor! Efter kaninbesöket var alla väldigt sugna på matsäcken. Lunchen blev som väntar utflyktens höjdpunkt. Efter lunchen hann vi leka på lekplatsen intill Sankt Hansgården. Sen var det dags att åka hem igen. Väl hemma var vi trötta och nöjda. I hallen finns ett kollage med bilder från utflykten.

Under veckan har några av barnen sytt kaniner av tyg som de stoppar med bomull. Knappar blir perfekta ögon.

Veckans Snick och Snack handlade för 09:orna om den gyllene regeln ”Var mot andra som du vill att andra ska vara mot dig”. Vi kommer att jobba vidare med denna fantastiska regel. I 08:ornas avsnitt spelade djuren i Kungaskogen kula. Det kom upp och vi pratade om spelregler, fuska när man spelar och att man inte ska skratta när någon annan inte lyckas. Vi pratade även om andra regler som finns, trafikregler, polisen har regler, vi har regler på förskolan och regler hemma. Vi provade sedan på att spela lite kula, vilket var mycket uppskattat hos barnen. Vi arbetade sedan med delat med, hur mycket är hälften egentligen? Snick skulle dela upp sina ekollon så alla fick lika många.

På fredagen fick barnen födda 2010/2011 en egen mysstund i Sagogrottan där de fick äta frukt och se på Alfons Åberg, Pingu och andra historier som är anpassade för unga ögon och öron.

Vi vill påminna er om att fylla i listorna om ledighet, klämdagar, påsk och sommarledigt. Även skriva upp er på listorna för utvecklingssamtal!

Trevlig helg,
önskar Trädet