Händelserik vecka på Trädet

26 oktober 2012

Hej!

I måndags fick vi besök av förskoleklassen och årskurs ett på Maria Montessoriskolan. De kom och lekte en stund på vår gård. Det var trevligt att få återse några välbekanta ansikten!

Under tisdagen var det full aktivitet i ateljén. Våra 07:or arbetade vidare med inspiration från Skissernas museum. Processen inleddes med att barnen gjorde en skiss av sitt tänkta projekt. De fortsatte sedan genom att gestalta sin skiss i rödlera. Projektet är pågående.

I onsdags var 08:orna i Trollskogen och letade stövlar till en tusenfoting. Det blev många stövlar att hitta och räkna med. Det var som bekant även FN-dagen vilket vi uppmärksammade. Vi diskuterade barns rättigheter och barnen fick möjlighet att hjälpa till att skapa en FN-bok.

Under torsdagen tillverkades fantasifirgurer av återvinningsmaterial. Ta er gärna en titt i ateljén 🙂

Under fredagen hade vi ”hela huset sjunger” hos oss på Trädet. Temat var halloween och vi sjöng om både häxor och spöken. Här kommer texten på en av sångerna.

Vi äro små spöken (Melodi: Karl-Alfred)
Vi äro små spöken vi, buu buu
Vi äro små spöken vi, buu buu

Vi skramlar och rasslar
Vi tisslar och tasslar

Vi äro små spöken vi, buu buu

på måndagen efter höstlovet den 5/11 firar vi Halloween. Barnen får gärna klä ut sig (behöver inte!). Inga ansiktsmasker, då det kan upplevas som obehagligt av de andra barnen.

På onsdagen efter höstlovet den 7/11 är det dags för naturdag för våra 07:or grupp 1. Vi kommer att besöka sevärdheter utomhus i Lunds stadsmiljö.

Trevlig helg!