Hälsar alla barn och föräldrar hjärtligt välkomna till Trädet och en ny termin!

16 augusti 2013

Hej!
Denna veckan har vi mjukstartat den nya terminen. Inskolningarna är i full gång, det är härligt att träffa alla ljuvliga barn igen.
Nu har vi extra stort fokus på grundverksamhet och rutiner. Vi skulle uppskatta om ni påminner och hjälper barnen om skogränsen i hallen (ta av skorna och bär dem till platsen). I kapprummet direkt till höger när man kommer in hänger vi enbart regnkläder och hänger upp gummistövlarna på sin plats . Övriga skor och kläder ska vara på barnens hyllor. Där finns även en namnad tygkasse som barnens extrakläder ska ligga i. Då blir det lättare för barnen att själv ta sina kläder. Vänligen titta på barnens hyllor under terminen om där finns teckningar eller andra saker som barnen vill ta hem. Glöm inte att märka era barns kläder och titta med jämna mellanrum i den vita tunnan som står i hallen (där i lägger vi onamnade kläder).
När ni lämnar era barn på morgonen uppskattar vi att lämningen sker i hallen för att skapa lugn och arbetsro utan avbrott för de barnen som kommit. Någon av oss pedagoger kommer ut till er och tar emot ert barn.

Under veckan har vi fått tre nya fiskar i vårt fina akvarium. Barnen uppskattar verkligen att sitta och spana in fiskarna. Hoppas att de kommer att trivas hos oss på Trädet. Vi har även köpt in lite nya, gröna växter att ha på avdelningen.

Den 23/9 kommer vi att ha föräldramöte. Kl 18-19 har småbarn sitt och 19-20 är det på syskonavdelningarna. Mer info och inbjudan kommer senare, men boka gärna in kvällen redan nu 🙂

Ha en härlig helg!
Hälsningar
Pedagogerna på Trädet