Grodansfredagsblogg

6 november 2015

Hej alla föräldrar!

Först och främst, så roligt att så många av er kunde komma och fika med oss igår. Det blev verkligen lyckat och vi hoppas att även ni tyckte det.

Under höstlovet pysslade vi för fullt! Det flög fladdermöss och spöken på avdelningen och spindlarna kröp i sina nät. Vi lärde oss nya spök- och monstersånger. Läskigt! Vi passade även på att ha lite utegympa till barnens stora glädje.

Vi upplever att alla barn har kommit bra in i gruppen och att de har hittat arbetsro. Barnen går själva och plockar fram material, arbetar med det och sedan ställer undan det för nästa kompis att arbeta med. Många arbetar med matematik och språk på olika sätt. Bygghörnan är fortfarande populär. Särskilt nu när det utökats med en flygbild över förskolan och närområdet. Bilden tackar vi Viggos pappa för och Evelinas pappa för förstoringen som nu pryder skåpens baksida.

Vi tackar även för alla pipetter och askar från Adams mamma. De kommer väl till användning på förskolan! Ofta är det saker som skulle ha kastats på jobbet med kommer väl till pass hos oss. Har ni såna saker på ert jobb ta gärna kontakt med någon av oss på avdelningen. Kanske kan vi använda det i verksamheten.

I onsdags gick vi på promenad till lekplatsen på väg mot Linero, den som ligger strax efter bron. Tanken var att vi skulle plocka kastanjer och sedan gå till den nya lekplatsen. Men barnen hade så roligt så vi valde att stanna ända fram till lunch med en liten fruktpaus. Hela gänget kämpade på bra och vi höll en god takt hela vägen även om det är ganska långt att gå.

Under veckan har vi också firat Leon som fyllde fyra år den 30:e oktober. Grattis Leon!

Vilken underbar höst vi har haft hittills! Vi njuter av det milda vädret och barnen vill sällan gå in när det är dags. Vanliga gummistövlar kan bli något kalla nu, även om det är relativt varmt i luften drar det kallt från marken och barnen blir snabbt kalla om fötterna.  Fodrade gummistövlar eller vinterskor är bra att ha på sin plats.

De äldsta barnen har arbetat färdig med barnkonventionen. Trots att det var ett tag sedan vi pratade om FN, UNICEF och barnkonventionen kom barnen ihåg mycket fakta. De har även fortsatt att arbeta med UR produktionen  ”Ugglan och kompisproblemet”.

Idag fredag var det äntligen dags för veckans experiment! Izabela gjorde en variant på lavalampa, spännande!

I vårt fönster i stora rummet har vi brukar som var och en representerar en månad. I varje burk lägger i en pärla för varje dag som går. Pärlorna är färgkodade efter årstiderna. Vintern är vit, våren är grön, sommaren är gul och hösten är orange. Den stora burken med alla pärlorna i har varit nästan full och nu är det inte många pärlor kvar i årsburken. Senast igår pratade iv om burken och barnen kom själv på att det måste betyda att julen närmar sig och att året snart är slut. Därmed vill vi passa på att påminna om julledighetslappen som Monica skickade ut i veckan.

Vi sjunger väldigt mycket och flera av er har efterfrågat texter till de nya sångerna. Här kommer texten till ”En noshörning kom till mig och gav mig en puss

En noshörning kom till mig och gav mig en puss

och jag flög i luften precis som en tuss

En noshörning kom till mig och gav mig en puss

åh vilka klumpiga pussar

En klapp, en stamp, en kram och en puss

En klapp, en stamp, en kram och en puss

En klapp, en stamp, en kram och en puss

Åh vilka klumpiga pussar

Trevlig helg önskar vi på Grodan!

  • Förälder skriver:

    Vad kul att ni la upp sången! Tack så mycket!
    Återigen, ni gör ett underbart jobb med våra barn! / Mia, milians mamma

  • Förälder skriver:

    Det var jättetrevligt att få komma på öppet hus! Tack så mycket.
    Catarina, Vilgots mamma

Comments are closed.