Grodans fredagsblogg v 6

6 februari 2015

En morgon på Rosa tornet! Fredagsblogg

vecka 6

Även denna vecka har bara flugit förbi! Men det sägs också att tiden går fort när man har roligt och det har vi verkligen! Vi fortsätter att arbeta med dinosaurierna och vår tidslinje. Flygdinosaurierna har vi pratat om i veckan och att de minsann inte var dinosaurier utan  och att man inte ens tror att de kunde flyga utan bara glidflög från höga höjder.

Vi påbörjade ett syprojekt att klippa ut och sy våra dinosaurier det var lite klurigt….

Vi ska på utflykt till Malmö museum och titta på dinosaurier och uppleva ett vulkanutbrott m.m. Den 10 och 17 mars åker vi iväg med halva barngruppen. Vi återkommer när vi delat upp barnen och datumen närmar sig.

I tisdags var det några barn från Grodan och några barn från Trädet som åkte in till stan och handlade fröer till vårt trädgårdsland. Alla var jätteduktiga i affären och efter ett tag enades vi om att köpa sockerärtor, olika tomatsorter, polkarödbetor, olikfärgade morötter och mangold. Vi hoppas våren kommer snart så vi kan börja så….När fröerna var inhandlade fortsatte utflykten till stadsparken och den nya lekplatsen. Jättefin lekplats med alla nybyggda små hus. Solen sken och vi njöt.

Maginfluensa går ju tyvärr på Grodan och i huset så vi har varit ute extra mycket . Igår, torsdag, gick vi upp till den stora lekplatsen vid Linero. Vi hade sällskap med Trädetbarnen och njöt av det sköna vädret här också. Barnen leker väldigt bra tillsammans och vi avslutade med ”under hökens vingar kom.”

De barn som hade påbörjat projektet med att skriva en bok tillsammans blev äntligen färdiga! Vilket jobb det har varit, men också väldigt roligt. När de var klara gick vi tillsammans in till småbarn och läste den för de på deras samling. De tyckte att den var jättebra! När vi kom tillbaka till avdelningen var de andra barnen också väldigt nyfikna på vad vi hade hittat på så vi läste den för de också!

Sportlovslappen har kommit upp i hallen. Vi är tacksamma om ni fyller i den.

På tisdag ska vi ha föräldrabesök här på Grodan. Det tycker vi är jätteroligt så vill ni komma hit är det hjärtligt välkomna att bestämma en dag med oss!

Trevlig helg önskar vi på Grodan!