Grodans fredagsblogg v.5

5 februari 2016

Veckan som gått:

  • Vi fortsätter att arbeta med vår etapp språk. Samlingarna är fyllda med olika språklekar, ord och sånger på andra språk. Under veckan har vi även tränat på en ny sång, denna gång på ryska. Här kommer texten och en länk till youtube där ni kan höra sången. https://www.youtube.com/watch?v=Bx_ntD4FKmo

Ladushki,ladushki

gde buli ?- U  babushki !

Sho eli ? -Kashku !

Sho pili ?- Brazku !

Kashka maslenka,

babushka dobrenka

Pokushali,poeli,

U-U poleteli !

Na golovku seli

  • I vår etapp språk har vi även ett mer långsiktigt projekt som vi drog igång med denna vecka, ”Läslust”. Varje vecka kommer ett barn att få med sig en guldpåse hem med följande instruktioner:

    ”Vi vill lyfta fram barnlitteraturen tillsammans med er och era barn. Under vårterminen kommer vi under en samling att läsa era barns favoritböcker. V önskar att ni tillsammans med ert barn väljer en bok som barnet tycker särskilt mycket om. Det kan vara en bok som ni har hemma eller en biblioteksbok. På en samling under veckan kommer vi att läsa samt prata om boken tillsammans med hela barngruppen. Boktipset kommer att finnas för er att läsa i en bok i som  vi hänger i hallen. Vi ansvarar för att boken återlämnas senast fredag eftermiddag.”

  • Etapp rymden – fler och fler tittskåp och planetböcker har blivit färdiga och nya har påbörjats.
  • Just nu syr vi väldigt mycket på avdelningen. Det började med att barnen sydde bokstäver och nu har dessa utvecklats till egna syprojekt.
  • Under fredagen bakade vi chokladbollar då vi ville uppmärksamma Leons sista dag för denna termin. Varmaste önskningar från oss på Grodan till hela familjen!

Kommande vecka:

  • Det är fortfarande några som inte har fyllt i sportlovslappen. Vänligen fyll i den snarast.

Övrigt:

  • Vi vill även passa på att välkomna Linda och Litsa som nu är tillbaka från sina föräldraledigheter.  Litsa kommer att arbeta på Humlan och Linda kommer att arbeta både med de stora och med de yngre barnen.
  • Flera av er har säkert redan träffat Sonia som är vår nya vikarie i huset. Varmt välkommen Sonia!

Trevlig helg önskar vi på Grodan!