Grodans fredagsblogg v.49

9 december 2016

Veckan som gått

  • Vi började veckan med att lukta på fler av julens kryddor. Barnen fick prova mortla kryddnejlikor och känna skillnaden på både lukten och texturen.
  • På samlingarna har vi läst om Feliz och Noëls äventyr hemma hos barnen. Det är en mycket uppskattad stund på dagen.
  • I tisdags pratade vi om att det är många runt om världen som firar St Nikolaus dag. Detta ledde oss in på att prata om att man firar jul på olika sätt beroende på vart man bor. St Nikolaus kommer och ger barnen julklappar i deras skor eller under deras kudde. Melissa hade med sig ett par gamla träskor som barnen fick lov att prova gå i.
  • Vårt tomtelandskap håller på att bli färdig och många barn har varit med och hjälpt till med det. Vi har även börja att bygga en gran med hjälp av grenar som några barn varit med och samlat. Vi hoppas hinna bli färdiga med den lagom till Lucia.
  • Emilias pappa har varit här och spelat gitarr och sjungit med oss. Vi sjöng julsånger och kända barnvisor. Detta var mycket uppskattat av oss alla. Har ni något som ni vill dela med er av till barngruppen är ni varmt välkomna att ta kontakt med oss. Det kan vara att spela ett instrument, sjunga, dansa eller berätta om något ni har varit med om.
  • Nobelfesten var väldigt lyckad. Under förmiddagen fick barnen vara med om flera olika experiment samt se ett bildspel om Alfred Nobel och hans arbete. Till lunch dukade vi upp till långbord och Camilla bjöd på en fantastisk Nobelmiddag med sprakande efterrätt.
  • Två gånger denna vecka har vi haft disco utomhus och dansat.

Kommande vecka

  • På onsdag är det dags för årets Luciafirande. Barnen samlas inne på Grodan, ombytta och färdiga 7.45. Vi går sedan ut och sjunger för er alla klockan 8.00. För att ni inte ska frysa bjuder vi på lite glögg i multihuset. Efter detta är ni varmt välkomna in på Grodan för lite fika tillsammans med era barn. Tänk på att meddela oss när ni går, så vi vet när vi tar över ansvaret för ert/era barn.

Trevlig Helg önskar vi på Grodan!