Grodans fredagsblogg v.43

23 oktober 2015

Den här veckan har vi uppmärksammat att det är FN-dagen på lördag. Vi på Grodan har valt att dela upp detta stora tema och har pratat om lite olika saker varje dag. Under olika samlingar har vi pratat och diskuterat kring vad FN, UNICEF och barnkonventionen är för något. Barnen har fått möjlighet att göra en egen FN-flagga, en fredsduva, göra sig själv i miniformat, trycka händer kring en jordglob samt att vi har arbetat med barnkonventionen. I vårt kök har vi satt upp en del av vårt arbete och vi kommer att fortsätta arbeta med barnkonventionen nästa vecka. Ni får hemskt gärna komma in och titta.

Just nu är det många barn som vill arbeta med matematik och flaggor och vi har uppdaterat våra pärmar med nya arbetsblad så att vi kan hitta något som passar alla. Alla barn har hittat en god arbetsro och vi upplever att de är bra på att hitta något att arbeta med. Arbetet fortsätter ända tills sena eftermiddagar.

Även om veckan har bjudit på milt höstväder är det nu dags för alla barn att ha varma skor, överdragsbyxor, fleece, jacka, vantar och mössa på sin hylla. Alla gummistövlar ska hängas på stövelvagnen och den finns två pinnar till varje barn. Barnen kan fritt välja vilken vagn eller plats som stövlarna kan hänga på. Det får alltså plats med ett par stövlar per barn på vagnen. Regnkläder hänges i torkrummet som finns direkt till vänster när ni kommer in.

Under nästa vecka kommer vi att fortsätta arbeta med barnkonventionen samt Halloweenpyssla en hel del så om ni har en eller flera tomma toalettrullar över får ni gärna komma med dem! Äggkartonger tages också tacksamt emot 🙂 Idag kom två häxor på besök som höll i en gemensam sångsamling med trädet ute på trädäcket.  Barnen fick lära sig många nya Halloweensånger som handlade som spöken och häxor. Mycket uppskattat!

Dags för årets Drop-in! Torsdagen den 5:e november mellan 14.00 och 16.30 är ni varmt välkomna att komma in på avdelningen och fika tillsammans med ert barn. Mer information om detta kommer i nästa blogg.

Trevlig helg!

/Evelina, Izabela, Melanie och Sigrid