Grodans fredagsblogg v.11

17 mars 2017

Hej!

  • Veckan har gått i den tidiga vårens tecken. Ute har barnen spelat fotboll på sitt vis, byggt fina hus på byggplattan, cyklat och har haft kreativa projekt i sandlådan.
  • Vi har pratat om magnetism och tittat på järnmalm från Hardeberga och Bergslagen. Några av barnen har med framgång hittat gruskorn/stenar med järninnehåll på vår gård med hjälp av en magnet.
  • Under onsdagen gjorde en del av barnen pappers-helikoptrar och testade dem i det blåsiga vädret. De blev förtjusta av att de fungerade. Teknik är spännande!
  • Samlingen med de äldre barnen fokuserades på trädens uppvaknande efter vintern. Vi har gått igenom namnen på trädets olika delar såsom stam, rötter, bark, knoppar, grenar, kvistar och krona. Vi har samtalat om savens betydelse (näring och vätska) för trädet och lövens utveckling. Barnen har fått smaka på lönnsirap (sav från Rödlönn).
  • De yngre barnen har fortsatt med att sjunga olika sånger och använt TAKK-tecken till.
  • Under torsdagen fick några barn besöka Bokbussen och hjälpa till med val av böcker.

Till kommande vecka vill vi påminna om att den 19/3 är sista dagen för att inlämning av Sommarlovslappen.

Tisdagen den 21/3 är ”Rocka Sockarna”, barnen får gärna ha olika sockor på sig då. Dessutom är det vårdagjämning och det persiska nyåret och även den Internationella poesidagen, vilken vi uppmärksammar under veckan.

Vädret är nu omväxlande. Ta med olika kläder som kan användas vid skiftande väderförhållanden under dagen. ”Kläder efter väder”.

Vänligen kom ihåg att alltid både stänga grinden och sätta på kedjan. Tack!

Trevlig Helg önskar vi på Grodan