Grodans fredagsblogg.43

27 oktober 2017

Veckan som gått

  • Veckans dukvärdar har varit Hugo och Isak
  • Veckans grönsak/frukt har varit grapefrukt och grön/rödkål. Barnen fick smaka i samlingen och skicka runt och känna på dem. Vi avslutade veckan med att göra grönkålschips som barnen fick smaka på
  • På tisdagens samling pratade vi om att det var FN-dagen. Vi pratade om vänskap och fred. Barnen fick sen under dagen pyssla duvor och trycka sina händer tillsammans på ett stort papper. Konstverket hänger i vårt kök, om ni är nyfikna.
  • Inne i ateljén har vi börjat pyssla lite halloweensaker. Barnen har fått träna på att klippa och följa en mall. De äldre barnen hjälpte och visade de yngre barnen under pysslet.
  • I onsdags var det dags för barnen födda 2013 att åka på sin sista tur till Skrylle. Vi fick tillfälle att undersöka materialet vid naturrum. Sedan tog vi oss längre in i skogen där barnen fick upptäcka naturen genom ett förstoringsglas. Det bjöds även på skogsteater Bockarna Bruse och De tre små grisarna.
  • Idag gick halva barngruppen iväg på promenad under förmiddagen.

Övrigt

Nu har vi fått de första fallen av vinterkräksjuka i huset. Vi vill därför påminna om att 48h regeln gäller. Det innebär att det måste gå minst två dygn efter sista kräkning/diarré innan barnet är välkommen tillbaka till förskolan. Tänk på att ert barn ska äta normalt och att magen har kommit igång innan ni är här igen. Syskon till sjuka barn stannar hemma.
Vi följer dessa regler som en hänsyn till såväl ert eget barn men även en hänsyn till alla oss andra som kan bli smittade här på förskolan.
Tack för er förståelse!

Trevlig helg önskar vi på Grodan!