Grodans fredagsblogg. 14

7 april 2017

Veckan som gått:

I tisdags var det dags för barnen föda 2012 att åka på naturdag. Vi åkte till Skrylle, där vi bekantade oss med skogen och pratade om hur man är när man vistas i skogen. Barnen hittade på kreativa lekar, byggde med grenar och fick leka på lekplatsen.

Under veckan har alla barn som velat fått lov att plantera solrosor. Nu står de i krukor i vårt fönster, sedan ska vi plantera dem ute i trädgårdslandet. Barnen går ofta dit för att se om de vuxit något över natten.

I torsdags gick några barn på promenad i det fina vädret och de hamnade på lekplatsen med linbanan.

Veckans TAKK-tecken var ”banan” och ”smörgås”

Veckans matramsa var

En tupp och en höna, hittade en böna. Det är präktig mat, sa tuppen. Ja, sa hönan, den blir bra. Den ska vi hem till barnen ta. Nej, sa tuppen, jag tror jag äter upp ’en.

Under hela veckan har det varit internationella barnboks veckan. Därför har vi under veckan läst/lyssnat på sagor från olika länder. De länderna som vi läst sagor från är Tyskland, Danmark, Indien och USA. Detta är något vi kommer att fortsätta med nästa vecka.

Det är många barn som väver och fingervirkar olika kreationer, både inom- och utomhus.

Vi avslutande veckan med Hela huset sjunger utomhus. Där träffade vi de andra avdelningarna och sjöng. Innan vi gick in provade vi ett högintensivt gympapass inspirerat tabata. Roligt men lite jobbigt tyckte barnen.

Kommande vecka

  • På tisdag kommer det en brandbil till förskolan för att hålla en liten utbildning för de 4-5 åringar som är anmälda att komma på tisdag. För er som missar detta tillfälle vill vi upplysa om att brandstationen har öppet hus med jämna mellanrum som ni kan besöka. 

Trevlig Helg önskar vi på Grodan!