Grodans blogg v.37

15 september 2017

Denna veckan:

I onsdags var det dags för naturdag för barnen födda 2012. Barnen gick en promenad i närområdet och fikade på sin medhavda frukt o dricka.

På den gemensamma måndagssamlingen har vi börjat med ”Veckans grönsak/frukt”. Denna veckan fick barnen smaka riven palsternacka och lingon. De flesta smakade och tyckte det var mycket gott.

Annars har vi haft mycket språklekar under samlingarna. Vi har klappat stavelserna i våra namn och sett vem som har långa resp. korta namn. Vi har även lekt med sammmansatta ord och rim.

Denna veckan har det blivit mycket utelek i regnet. Barnen har hoppat i vattenpölar, åkt vattenrutchkana och gjort geggamojja. Även om vi haft regnkläder har barnen blivit blöta och behövt byta kläder när vi kommer in, så var snälla att se till så era barn har gott om extrakläder på sina platser.

Inne har det varit full aktivitet och koncentration; mycket finmotorikträning i form av väva, pärla halsband. Men även måla och skapande i ateljen samt bygg och konstruktion med kappla, lego och olika klossar har varit populärt.

Kommande vecka:

På onsdag (20/9) är det dags för barnen födda 2013 att gå på naturdag i närområdet. Medtag ryggsäck med frukt och vatten.

Övrigt:

Nu börjar det bli kallt, så ta gärna hit varma kläder, vantar och mössa.

Kolla igenom era barns extrakläder.