Grodan v24

12 juni 2015

Hej alla föräldrar!

I måndags var det dax för avslutningsmiddag och disco för alla barn som ska börja skolan till hösten. Festen började med en välkomnstdrink och sedan var det dags för hamburgare.

IMG_1310

Efter middagen blev barnen indelade i grupper och fick en utmaning de skulle lösa tillsammans. En grupp skulle bygga ett 1 m högt torn.

IMG_1337

Den andra gruppen skulle fylla en flaska med vatten med hjälp av sprutor

IMG_1335

Den tredje gruppen skulle väga olika föremål och uppnå en vikt på en våg

IMG_1336

Alla grupperna klarade utmaningarna galant och de fick vars en bit av en skattkarta som passade ihop och skulle sedan tillsammans hitta skatten som bestod av en massa glass med tillbehör.

IMG_1339

IMG_2082

 

 

 

 

 

 

Festen avslutades med disco med musik från årets melodifestival och sedan var det dags för premiär visning av bokstavsgruppens film ”Superhjältarnas äventyr”. Kvällen blev väldigt lyckad och barnen verkade nöjda när vi gick härifrån.

I tisdags var det leksaksdag, de barn som ville hade med sig en leksak som de fick berätta om på samlingen. Efter samlingen lekte barnen med varandras leksaker och vi upplever att de hade väldigt roligt.

IMG_1314 IMG_1315

Barnen fick även gå iväg till sagogrottan och titta på ”Superhjältarnas äventyr” och många barn ville se den flera gånger.

Innan sommaravslutningen i onsdags fick barnen gå en tipsrunda i trädgården med frågor som handlade om vårt tema som vi haft under vår terminen såsom frågor om dinosaurier, rymden och kroppen. Det blev även ett springlopp för alla barn.

IMG_1325 IMG_1326

IMG_1323

IMG_1327

IMG_1329 IMG_1332

 

 

Äntligen verkar sommaren komma igång! Underbart, tycker vi. Smörj gärna era barn på morgonen så hjälper vi barnen att fylla på med solkräm efter lunch.  Tänk dock på att vi har doftallergiker på förskolan och att även den solkrämen som ni har hemma måste vara helt doftfri.  Vi önskar också att barnen har en solhatt eller keps med sig till förskolan.

Detta blir det sista blogginlägget för den här terminen och vi tackar för den här terminen.

 

Vi vill passa på att tacka er föräldrar för den fina sommarpresenten! 

Glad Sommar önskar vi på Grodan!