Grodan v 37

12 september 2014

Hej alla föräldrar!

Först lite info 🙂

Det är nu två veckor sen vi bloggade då vi varit utan internet ett tag, men nu funkar det äntligen igen och vi kollar nu regelbundet av mailen igen.

Vi tackar för det jobb ni lagt ner på trädgårdsdagen, det uppskattar mycket av oss och av barnen!

Vi vill informera om att Melissa kommer att timvikariera på Trädet på eftermiddagarna. Melissa är montessoripedagog och engelsklärare och även ni föräldrar på Grodan kommer att träffa henne. Vi hälsar henne välkommen till oss på Rosa Tornet.

Vi påminner om föräldramötet som är den 23 september klockan 18:30. En lapp finns i hallen där ni fyller i om ni kan komma eller inte.

 

Det har varit en rolig och inspirerande vecka för såväl barn som pedagoger på Grodan.

I onsdags var barnen födda 2009 på naturskola. Vi åkte till Skrylle för att titta på det skånska landskapet. Vi började med att gå Mullestigen som var en stig full med frågor och motoriska utmaningar. Det gällde att balansera, hoppa och att vara lyhörd med alla sinnen. Efter det gick vi till Skryllesjön för att äta lunch. Uppe på höjden läste vi ett kapitel ur Nils Holgerssons resa medans vi tittade ut över det skånska landskapet. Vi pratade om att skåne är väldigt platt samt att här finns bördig jord för olika slags odlingar. När vi åkte bussen hem såg vi mer av det skånska landskapet med dess rutformade åkermönster.

Under naturdagen väcktes även intresset för svampar då vi hittade många röda flugsvampar. Detta har vi sedan arbetat vidare med på förskolan. Vi har pratat om giftiga svampar och ätliga svampar, några av barnen har gjort böcker om svampens utveckling och några har gjort svampar av trolldeg som vi sen ska måla. Detta kommer vi att fortsätta med nästa vecka.

Naturkunskap har varit ett återkommande tema under veckan. Barnen har fortsatt att arbeta med fjärilens utveckling och pupporna från förra veckan har äntligen blivit fjärilar. Ni är välkomna in att titta på vår utställning om fjärilar.

Det har varit populärt att pärla halsband och pärlplattor. Några barn har börjat sy sykort. En hel del målning vid staffliet har gjorts, titta på barnens hyllor efter konstverk, halsband och pärlplattor att ta med hem.

En bård har målats av några barn med vattenfärg, som vi kommer sätta upp på barnens toaletter.

Barnen har lekt konstruktionslekar under veckan.  I denna lek skapar barnen utifrån sin fantasi och tränar samarbete med sina kompisar.  Några barn har varit i sagogrottan, där de har fått klä ut sig och leka rollekar. Några barn har besökt Trädet och arbetat med material där.

Vi önskar er en trevlig helg och ser fram emot kommande vecka tillsammans med era barn!

Med vänliga hälsningar,

Emelie, Malin, Izabela och Pernilla

  • Förälder skriver:

    Så roligt att läsa om allt våra barn får uppleva, tack!

  • Förälder skriver:

    Ni verkar haft en fin vecka. Alltid lika kul att läsa er om er vecka!

Comments are closed.