Grodan v.37

11 september 2015

Hej!

Denna veckan har det varit premiär för naturdagarna för barnen födda 2010. Vi åkte till Skrylle och där började vi med att äta frukt och prata lite om hur man ska uppträda när man är i skogen. Därefter gick vi Vilsestigen och längs vägen provade vi att göra några av de tips Vilse gav, som man ska göra ifall man skulle hamna vilse. Vi provade bland annat att krama ett träd, lägga tre pinnar längs vägen och att vissla i en visselpipa. Matsäcken åt vi i det stora vindskyddet Belsebo. Vi samlade även in blad från några olika träd för att kunna se höstens förändringar tills nästa gång vi åker dit. Nästa naturdag för barnen födda 2010 blir redan nästa onsdag den 16/9. Samling senast 8.40 då vi måste gå från förskolan 8.45.

Vi på Grodan fortsätter med veckans experiment och idag gjorde vi två olika vattenexperiment, det ena blev mer lyckat än det andra men det gav också upphov till en givande diskussion bland barnen. Under samlingarna har barnen önskat att vi ska sjunga. Det är härligt att höra när de själva drar igång små sångsamlingar, både inne och ute. Idag, fredag, började vi ett projekt där de barn som vill ska få vara med och hjälpa till på sina villkor. Barnen som var med idag fick endast veta att det ska bli någonting som vi ska sätta ihop tillsammans och att alla bitar behövs.

Till sist vill vi återigen påminna om att det är naturdag igen för barnen födda 2010 på onsdag nästa vecka den 16/9. Vi åker till Skrylle och vi vill att barnen är på förskolan senast 8.40. Barnen ska ha med sig frukt, en rejäl lunchmatsäck, dricka i en flaska med återförslutningsbar kork och om man vill en liten efterrätt, exempelvis kaka eller kex.

Den 24/9 är det föräldramöte på Trädet och Grodan kl. 19-20. Anmälningslistor finns i hallen.

Den 9/10 är det fotografering. Vi kommer att ta gruppbild tillsammans med barnen. Vill man ta enskilda bilder på sitt/sina barn finns tider för anmälan utanför Monicas kontor.

Hoppas ni alla får en riktigt härlig helg önskar vi på Grodan!