Grodan v.35

28 augusti 2015

Hej alla föräldrar!

På Grodan och Trädet har vi kommit igång bra med grundverksamheten. Barnen dukar sina platser, plockar fram och tillbaka material, tränar turtagning och andra dagliga rutiner såsom samling, bordsskick, klä på och av sig i hallen med mera. Detta är något vi arbetar med hela året men lägger extra fokus på vid terminsstart. Vi arbetar även mycket med att barnen ska lära känna sina nya kompisar och bygga nya relationer över avdelningarna. Det är spännande att se hur gruppdynamiken förändras efter sommaren när barnen intar nya roller allteftersom det kommit in nya barn och de äldsta barnen gått till skolan. Vår nya barngrupp består av 9st barn födda 2010, 9st barn födda 2011 och 6st barn födda 2012.

Under veckan som gått har vi varit ute mycket. Det har varit mycket lek i sandlådan, det har byggts vattenbanor och sjöar, geggats och byggts tunnlar. En del av er har säkert fått hem en och annan geggig klädpåse 🙂

Inne har barnen varit väldigt nyfikna på materialen. Det har arbetats mycket med cylinderblock och färgade cylindrar, stora konstruktioner med bruna trappan och rosa tornet, vattendjur och djur på land, pussel, målning, färgläggning och pärlor, både pärlplattor och halsband/armband.

Som vanligt vid terminsstart vill vi att ni ser över så att barnen har regnkläder eller skalkläder och stövlar på förskolan för att underlätta för barnen vid påklädning.

Under veckan besökte även några barn bokbussen och lånade nya böcker.

Idag var det Pernillas sista dag hos oss på Grodan och alla barn fick glass efter maten. Vi önskar Pernilla lycka till på sitt nya arbete.

Sist men inte minst vill vi påminna om att förskolan är stängd på måndag den 31/8 då personalen har studiedag.

Hälsningar vi på Grodan!