Grodan v.34

21 augusti 2015

Hej och varmt välkomna till en ny termin här på Rosa tornet!

Hoppas att ni har haft en riktigt skön sommarledighet. Vi ser fram emot en lärorik, givande och roligt termin tillsammans med Era barn!

Vi som arbetar på Trädet heter Ingrid, Sofie, Melissa och Malin. På Grodan arbetar Evelina, Izabela, Melanie och Sigrid från och med september.  Vi öppnar och stänger tillsammans och vi arbetar för att alla barn och ni föräldrar ska känna sig trygga med alla pedagoger.

I början av terminen kommer vi att fokusera mycket på barngruppen och vår grundverksamhet. Här lägger vi grunden till allt fortsatt arbete på förskolan. Vi kommer att arbeta mycket med sociala relationer och gruppdynamiken för att skapa en trygghet och bra grund för det enskilda barnet. Vi kommer även att fokusera mycket på rutiner, samlingar, matsituationen samt förhållningssätt både inne och ute. Parallellt med detta kommer vi att både introducera och fortsätta med material som intresserar och utmanar barnen.

Vi kommer även denna termin att fortsätta servera frukost för de barn som har anmälts sig och är här innan klockan 8.00. Önskar ni att anmäla er eller avanmäla ert barn till frukosten gör ni detta genom att kontakta oss pedagoger.

Under höstterminen kommer barnen födda 2010 och 2011 att ha några Naturdagar. Vi återkommer med datum samt praktisk information när det börjar närma sig. Barn födda 2012 kommer att fokusera på att bli trygga med med vår miljö inne och ute.

Vi vill gärna att ni ser över barnen platser när det gäller extrakläder, regnkläder och stövlar. Detta för att barnens vardag ska fungera. Kläderna ska vara namnade. Regnkläder önskar vi att ni hänger i torkrummet, stövlarna placeras på stövelvagnarna i hallen (barnen har ingen speciell plats) och den röda/orange påsen är till för barnets extra kläder. Övriga ytterkläder hängs på barnets plats i hallen.

Vid sjukdom kan ni nå oss på Grodan 0765-555146 eller Trädet 0765- 555147. Vi ser gärna att ni skickar ett sms eller ringer före kl. 9.00 samt friskanmäler före kl. 14.00 dagen före barnet beräknas komma tillbaka.

Ett datum att lägga på minnet är den 24:e september då ni kommer att bli inbjudna till ett föräldrarmöte på Grodan och Trädet. Mer information om detta kommer när det börjar närma sig.

Vi vill också passa på att göra er uppmärksamma på att vi har doftallergiker i huset. Det är viktigt att ni tänker på att all solkräm är doftfri, även den ni sätter på barnet hemma. Tack för visad förståelse.

Har ni frågor eller funderingar så hör gärna av er till oss.

Vi vill även påminna om att det är stängt på förskolan måndagen den 31/8 pga studiedag för personalen!

Hälsningar Grodan