Grodan v.19

8 maj 2015

Hej alla föräldrar!

I veckan har vi pratat om vintergatan och vårt solsystem på samlingarna och vi har kommit in på vart vi befinner oss i den stora världen. Några barn har påbörjat att göra vars en bok som vi kallar ”jag-i stora världen”, de olika stegen är vintergatan, solsystem, jorden, Europa, Sverige, Skåne, Lund och därefter vart man bor. Barnen har även fortsatt att göra färdigt sina målningar av sig själva.

Vi har firat Erik som fyllde 6år den 2/5 och han fick promenera sin födelsedagspromenad på samlingen.

IMG_2827

Veckans junoirkock var Gabriel tillsammans med Amanda från Trädet och de fick hjälpa till med att baka bullar som vi sedan hade till lunchen.

IMG_5322

IMG_5320

IMG_5329

I onsdags hade vi besök av de barnen som går på Humlan/Fjärilen som ska börja hos oss efter sommaren. Våra barn visade runt på avdelningen och var väldigt hjälpsamma.

Idag var det hela huset sjunger och det var Fjärilen som höll i det. Vi fick en inbjudan i början av veckan med sånger som vi övat på. Alla avdelningar samlades på kullen och sjöng tillsammans

IMG_1057

IMG_1058

På måndag (11/5) är det dax för utflykt för alla barn på Grodan och Trädet. Vi kommer att åka buss till Falsterbo Fågelstation och kommer samlas senast kl.8.30 på Rosa Tornet. Barnen behöver matsäck för hela dagen och kläder efter väder. Vi beräknas att vara tillbaka på förskolan vid 14.30.

Vi vill även påminna om att fylla i lappen om klämdagen den 15/5 om era barn kommer att vara här eller vara lediga så vi kan planera vår verksamhet, samt meddela Camilla i köket så hon kan planera vår mat den dagen!

Trevlig helg önskar vi på Grodan!